Világraszóló Bajnokaink a Millenárison

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.28. 09:59
null
Fotó: Millenáris
Címkék
A sportokért, olimpiáért rajongók számára igazi csemegét jelent a Millenáris nyári  programja, a Világraszóló bajnokaink - 177 mesés győzelem című kiállítás. Remek időtöltés megidézni a legendás győzelmek felejthetetlen pillanatait, az ikonikus tárgyakat nézegetve emlékezni a közelmúlt szívmelengető győzelmeire. (x)

A Millenáris Üvegcsarnokában látható egyedi tárlaton többek közt 71 aranyérmet, zászlókat, diplomákat, a győzelmekhez kapcsolódó személyes tárgyakat, sporteszközöket csodálhatunk meg, amelyek egyszerre egy térben soha nem voltak még láthatók. A kiállítás érdekessége, hogy a vállalkozó szellemű látogatókat szabadulószoba, illetve szellemi és fizikai kihívások és interaktív elemek várják a „Bajnok Akadémián”.

A sport nem csak testmozgás, hanem kultúra, életforma, gondolkodás. A sportban olyan inspiráló erő rejlik, amely kihat az egész életünkre, a sportszerű versengésnek az élet minden területén jelen kell lenni – ezt erősíti ez a páratlan eseménysorozat.

A kiállítást kísérő Millenáris Bajnokok Parkja program keretében lehetőség adódik sportágat választani, kulturális élmények közt barangolni és természetesen sportolni is. A Magyarock Lounge olimpiai találkozóponton különleges és izgalmas beszélgetéssorozatokban, elemzésekben, találkozásokban lehet részünk, és az itt induló Filmklub legendás, sport tematikájú filmekkel és meglepetés vendégekkel vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

Persze nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is lehet sportolni: aki aktív pihenésre vágyik, az hozzájárulhat egy rekordkísérlet sikeréhez is, ugyanis a„Tekerj velünk Tokióba!”program célja, hogy a parkban kerékpáron ez idő alatt letekert kilométerek elérjenek Tokióig. A Millenáris Bajnokok Parkja lehetőséget ad arra is, hogy kipróbáljuk az új olimpiai sportágat, a falmászást.

Fotó: Millenáris
Fotó: Millenáris

A „Bajnokok Fala” kültéri installáció a tokiói olimpiát követően, augusztus elejétől lesz látható a Millenáris főbejáratánál, bemutatva, hogyan szerepelt hazánk a különféle olimpiai versenyeken. Eddigi érmeseink teljes névsorán és elért eredményein keresztül jelennek meg sportoló hőseink, akikre az egész ország büszke.

A „Magyar edzők a nagyvilágban” hiánypótló kiállítás a külföldön sikereket elért magyar mestereket mutatja be, és izgalmas, vagy épp meglepő történeteket mesél az itthon edzőként kevésbé ismert magyar legendákról. A tárlat megtekinthető 2021 nyarán, a Széllkapu Park Függőkertjében.

Nyár végéig folyamatos, megújuló olimpiai programokról gondoskodik a Millenáris, a Világraszóló Bajnokaink kiállítás pedig október 10-ig látogatható. www.millenaris.hu/177

Fotó: Millenáris
Fotó: Millenáris

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik