UFC: Trump elnök gratulált a sportélet újraindításához

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.10. 12:16
null
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke gratulált a sportélet újraindításához (Fotó: AFP)
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke gratulált a sportélet újraindításáért a UFC-nek, a kevert harcművészet (MMA) legrangosabb szervezetének.

 

A Jacksonville-ben rendezett szombat esti visszatérő gálán bejátszották Trump korábban rögzített köszöntőjét, amelyből ismét kiderült, fontosnak tartja a sportesemények újrakezdését. Az elnök úgy fogalmazott, a távolságtartás és az összes többi szabály betartása mellett szükség van a sportra, majd gratulált Dana White UFC-elnöknek és szervezetének.

A zárt kapuk mögött rendezett gála az első MMA-esemény volt az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatti csaknem két hónapos kényszerszünet után. Az eseményre New Yorkban került volna sor április 18-án.

Néhány órával a kezdés előtt az egyik harcos, a brazil Ronaldo „Jacare” Souza, valamint két segítője is pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a Uriah Hall elleni mérkőzése elmaradt.

Dana White korábban úgy fogalmazott, Donald Trump azt szeretné, hogy a visszatérő gála példaként szolgáljon a sportvilág valamennyi szereplője számára, ezért a többi összecsapást nem akarta törölni.

A gála főmérkőzésén a könnyűsúly veretlen világbajnoka, az orosz Habib Nurmagomedov helyére beugró amerikai Justin Gaethje meglepetésre legyőzte honfitársát, Tony Fergusont, aki nyolc év után kapott ki ismét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik