UFC: a bajnok hazavitte az övet édesanyjának – tömegek fogadták Kamerunban

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 11:34
null
Francis Ngannout hősként ünnepelték Kamerunban (Fotó: /twitter.com/francis_ngannou)<br />
Hazatért Kamerunba a vegyes harcművészetek, vagyis az MMA vezető szervezetének, a UFC-nek első afrikai nehézsúlyú világbajnoka, Francis Ngannou.

 

„Valóra vált álom – édesanyámra helyezhettem az övet.” – írta közösségi oldalán a UFC első afrikai nehézsúlyú világbajnoka, Francis Ngannou, aki szerdán tért haza Kamerunba, azt követően, hogy március végén 2. menetes KO-val legyőzte a címvédő Stipe Miocicot, és pályafutása során először világbajnok lett.

Ngannout már a reptéren óriási tömeg fogadta, és miután könnyek között átadta az övét édesanyjának, nyitott tetejű autón vitték körbe, hogy a rajongók üdvözölhessék a hazatérő bajnokot.

A félelmetes ütőerejéről elhíresült Francis Ngannou 1986-ban született a kameruni Batiében. Családja nehéz anyagi körülményei miatt 12 évesen már kőbányában dolgozott, majd utcai harcos édesapja nyomdokaiba lépve bokszolni kezdett. 26 évesen a profi bokszkarrier érdekében Párizsba emigrált, de mivel sem pénze, sem barátai nem voltak, eleinte hajléktalanként az utcán élt.

2013-ban aztán felfedezte őt Lopez Owonyebe, az MMA Factory edzője, aki bevezette őt az MMA világába. 2013-ban a második profi meccsét ugyan még elveszítette, de onnantól kezdve veretlen maradt, és 2017 decemberéig mindegyik összecsapása idő előtt befejeződött. A UFC-ben 2015-ben mutatkozott be, és a korábbi MMA- és K–1-világbajnok holland Alistair Overeem elleni kegyetlen kiütéssel szerzett jogot arra, hogy kihívja a nehézsúlyú világbajnokot, az amerikai-horvát Stipe Miocicot, akitől elsőre még kikapott, sőt, utána Derrick Lewistól is pontozásos vereséget szenvedett. Felállt azonban a padlóról, 2018 novemberétől egymás után négyszer nyert, két korábbi világbajnok, Cain Velasquez és Junior dos Santos ellen is KO/TKO-val győzött, így jöhetett a visszavágó Miocic ellen, amelyen a második menetben kiütötte a bajnokot.

A kameruni nép győztes fia szerdán vitte haza a trófeát, és hősnek kijáró ünneplésben részesítették rajongói.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik