Torna: a 44 éves üzbég nem ingott meg, tovább készül Tokióra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.26. 16:01
A jövő évre halasztott tokiói olimpián is részt akar venni az üzbégek élő legendaként számon tartott tornásznője, a 44 éves Okszana Csuszovityina.

„Tokióban akartam befejezni a pályafutásomat, és az elhatározásom nem változott, csak éppen most 2021-re módosult a búcsú” – idézte szavait a TASZSZ orosz hírügynökség.„Tokióban akartam befejezni a pályafutásomat, és az elhatározásom nem változott, csak éppen most 2021-re módosult a búcsú” – idézte szavait a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az 1992-ben olimpiai bajnokká avanzsált Csuszovityina, aki a szovjet válogatott színeiben két vb-aranyat is nyert, elmondta, hogy Üzbegisztánban karantént vezettek be a világjárvány miatt. A válogatottal egy taskenti szállodában lakik, ahol különteremben edzenek a tornászok.

„Folytatjuk a felkészülést Tokióra” – nyilatkozta az Európa-bajnoki címmel és olimpiai ezüsttel is rendelkező ugrásspecialista, aki a tavalyi, stuttgarti világbajnokságon harcolta ki az újabb olimpiai részvétel jogát. A 2021-es a nyolcadik olimpiája lesz Csuszovityinának, aki a tornászok között már az eddigi hét ötkarikás szereplésével is csúcstartó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik