nemzetisport.hu 2022.05.20 07:40 Frissítve: 2022.05.22 21:33

Sztárparádé és elsöprő holland siker a Hungarian Darts Show-n

Raymond van Barneveld dupla győzelmet aratott Magyarország első nagyszabású darts show-ján. A budapesti MVM Dome-ban a hollandok ötszörös világbajnoka az egyéni és a páros versenyt is megnyerte. (x)

Raymond van Barneveld meghódította Budapestet (Fotó: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

2022. május 17-én Budapest került a darts világ reflektorfényébe: a sportág jelenlegi és közelmúltbeli sztárjai látogattak el hozzánk, hogy megmutassák, miért rajonganak milliók a dartsért szerte a világon. A tévénézők mellett a gálatorna helyszínén mintegy nyolcezer szerencsés ember személyesen láthatta játszani a darts nagyágyúit, akik nem csak egyéni versenyben, hanem hazai közismert személyiségekkel párba állva is összemérték tudásukat.

Dartsvilágsztárok és dartsszerető hazai hírességek álltak közösen a tábla elé

A darts show-n négy profi-amatőr páros küzdött meg egymással. A 16-szoros dartsvilágbajnoknak, Phil Taylornak, Gianni Annoni volt a párja, a 2021-ben világbajnoki címet szerző Gerwyn Price az ugyancsak sportolói múlttal rendelkező Kiss Gergelyt kapta társnak, a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen Fehérvári Gábor Alfréddal (Freddie) dobált egy csapatban, az ötszörös vb-aranyérmes Raymond van Barneveld pedig Torghelle Sándorral együtt állt az oche mögé. A döntőt a Van Gerwen – Freddie és a Van Barneveld – Torghelle csapat játszhatta, végül az utóbbi páros győzelmével.

A hazai sztárok a profikkal együtt dobáltak (Fotó: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

Raymond van Barneveld legyőzhetetlennek bizonyult a Hungarian Darts Show-n

A páros verseny után a darts világsztárok egymással is megmérkőztek. Az első számban szereplőkhöz a Darts Királynőjeként emlegetett Fallon Sherrock, valamint Devon Peterson is csatlakozott. A dél-afrikai Peterson, aki három évben is a legjobb 16 közé jutott a PDC világbajnokságokon, a családi okok miatt távol maradó Wayne Mardle helyére érkezett.

Bár a legendás dartsosnak, a 2018-ban visszavonult Phil Taylornak nem sikerült a döntőig menetelnie, az eseményen megmutatta, hogy nem hiába kapta a „The Power” becenevet – a közönség pedig rendkívül hálás volt a jelenlétéért. A show döntőjében a két holland sztár, Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen küzdött meg egymással. „Barney” ellentmondást nem tűrően, 5–0-ra győzte le honfitársát, és ezzel megszerezte aznapi második győzelmét.

A gálán a nézők örömére nem volt hiány a szép dobásokból, a 180-as tábla is többször a magasba emelkedhetett.  A verseny hangulatáról egyébként a remek legek mellett a híres angol játékvezető, Russ Bray gondoskodott, aki maga is legalább akkora sztárnak számít, mint a játékosok.

Balról jobbra: Peterson, Price, Van Barneveld, Taylor, a háttérben Van Gerwen és Sherrock (Fotó: Darts Event Kft., Vörös Nándor)

A sportág népszerűsítése mellett nemes célja is volt a show-nak

A Hungarian Darts Show nem csak a bulizásról és a darts népszerűsítéséről szólt, az esemény előtti napon egy sajtótájékoztató keretében a gála szervezője a szponzorokkal közösen egymillió forintos adományt adott át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek.

A jövőben sem maradunk darts esemény nélkül

A magyar főváros a professzionális darts versenyek történetében első ízben tavaly ősszel vált a PDC European Tour sorozatának egyik állomásává. 2022 szeptemberében pedig újra otthon ad a versenynek, így a dartsrajongók hamarosan újabb sztárokat láthatnak majd Budapesten.

A Hungarian Darts Show-t és a Hungarian Darts Trophy-t a Darts Event Kft. hozta és hozza el a dartsszerető közönségnek.

A Hungarian Darts Show főtámogatói az MVM és a Tippmix, támogatói a Mol, az MKB és a B+N voltak.

További információ: https://www.dartsevent.com/
2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.

2022.06.22 15:24:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Nemzeti Színház művésze hegyet mászott Erőss Zsoltként, lovagolt és vívott Hadik Andrásként.

2022.06.20 19:38:06

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

25 éve Eb-aranyat nyert, de az élet porondján nehezen boldogul a korábbi súlyemelő Stark Tibor.

2022.06.20 22:47:27

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Csapatként valahogy mégis mindig összeforrnak.