Nemzetisport.hu 2010.03.17 15:48 Frissítve: 2015.03.31 02:52

Sporttelep: újabb perforduló a Postás SE ügyében, folytatás júniusban

Újabb fordulón van túl a Postás SE kontra Magyar Posta-Magyar Telekom-Antenna Hungária ügy, amelyben a három társaság azt szeretné elérni, hogy a nagy múltú fővárosi klub elhagyja és a jövőben ne használhassa a Róna utcai sporttelepet.

Rostás Gábor, a 110 éves egyesület elnöke szerdán arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy kedden tárgyalási nap volt a Fővárosi Bíróságon, az egyetlen napirend pont pedig az volt, hogy megállapítsák, vajon jogos-e a három ellenérdekelt cég 500 ezer forint/hó használati díjra vonatkozó indítványa. A bíróság a kérdést idő előttinek tartotta, és a határozatot elnapolta a másodfokú ítélet utánra.

„A három cég képviselői el sem jöttek ugyanúgy, ahogy minden, az üggyel kapcsolatos tárgyalási próbálkozásunkat is elutasították. Továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy a Postának, amely egyértelműen a zászlóshajó ebben a történetben, nem elsősorban az ingatlan értékesítése a célja, hanem a szándékai mögött ingatlanspekuláció áll" – mondta a távirati irodának Rostás.

Az 1950-es évektől a Postás otthonának számító Róna utcai központ körül kialakult, évek óta húzódó szövevényes ügyben a bíróság néhány hónapja – első fokon – azt mondta ki, hogy a Postás SE-nek semmi köze az ingatlanhoz, és el kell hagynia azt. Rostás ugyanakkor úgy véli: az ingatlan tulajdonjoga vitatható, ezért tovább harcolnak, és peren kívül is próbálnak megegyezni a tulajdonosi körrel. Céljuk, hogy kezelői, illetve üzemeltetői jogot szerezzenek.

A másodfokú tárgyalásra június elején kerül sor.

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.

2023.05.25 15:33:37

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A gazdasági, társadalmi, kulturális háttér fellebbentése segít megismerni az ok és okozati összefüggéseket.