Rg-vb: összetettben 10. helyen végzett a magyar kéziszercsapat

Vágólapra másolva!
2010.09.25. 20:41
Címkék
A Moszkvában zajló rg-világbajnokságon összetettben a tizedik helyen végzett a Buda Júlia, Hauser Judit, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Vándor Ágnes és Katona Barbara alkotta magyar kéziszercsapat. Ez azt jelenti, hogy a társulat ott lehet a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-n. A mieink öt karikával, épphogy lecsúszva a fináléról, a kilencedikként zártak.

A csapat a második csoportban kötél-szalaggal kezdett, éppen a világbajnok olaszok után. Hiba nélkül teljesítették a gyakorlatot, mindössze egy apró bizonytalanság volt a szalaggal.

Aztán következett az öt karika. Michael Jackson zenéjére hatalmas lendülettel, nagyon szépen, egyszerre dolgoztak a lányok, és megérdemelten kaptak 24 800 pontot, amely rendkívül biztató volt a finálé szempontjából.

A magyarok után jöttek a németek, és ejtett gyakorlatukra 0.15 ponttal többet kaptak, ez pedig azt jelentette, hogy nyolcadikként ők lettek döntősök, míg Hauserék a 9. helyen zártak a szerrel. Kötél-szalaggal végül a 11. pozíciót szereztük meg, ez pedig az összetett szempontjából azt eredményezte, hogy a 29 csapatból az előkelő 10. helyet érte el a magyar együttes, ami az olimpiai kvalifikációt tekintve óriási eredmény.

„Nagyon kemény küzdelem volt, kiváló eredménnyel zártuk a világbajnokságot, szakmailag óriási ez a tizedik hely – mondta Petrik Ágnes, csapatvezető. – Megmutattuk, hogy igenis számolni kell a magyar csapattal, ott a helyünk az olimpián. Nagyon kevesen múlott a karika finálé, nagyon sajnáltam a lányokat."

RG-VB, MOSZKVA
KÉZISZERCSAPAT, ÖSSZETETT
1. Olaszország 55.525 pont
2. Fehéroroszország 54.800
3. Oroszország 52.425 
...10. Magyarország 48.725 – öt karika: 9. (24.800), szalag-kötél: 11. (23.925)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik