PTE: a sportszakos hallgatók 68. sporttalálkozóját tartják

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 15:15
null
Közel 400 versenyző hat sportágban méri össze tudását (Fotó: Csortos Szabolcs)
Címkék
1952 óta három év kivételével minden évben megrendezik a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóját, amelynek elődjét Spartakiád néven a Pécsi Pedagógiai Főiskola Testnevelési Tanszéke indította útjára. A találkozón hét, sportszakos hallgatók képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény közel 400 versenyzője hat sportágban méri össze tudását. A minden évben más városban, immáron 68. alkalommal megrendezésre kerülő kétnapos versenynek 2022-ben a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézete ad otthont október 6. és 7. között.

Legutóbb 2014-ben zajlott Pécsen a sportesemény, amely sportértéke mellett hozzájárul a sportágak népszerűsítéséhez és intézmény szakmai tekintélyének növeléséhez, ráadásul szakmai és sportbaráti kapcsolatok létesülnek.

A versenyre nevező hét egyetem sportolói atlétikában, úszásban, női kézilabdázásban, férfi kosárlabdázásban, mix röplabdázásban és kispályás labdarúgásban mérik össze erejüket. A versenyen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Budapest), az ELTE Savaria Egyetemi Központ (Szombathely), a Nyíregyházi Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Eger), a Szegedi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem (Győr), a Debreceni Egyetem és a házigazda Pécsi Tudományegyetem sportszakos hallgatói, összesen mintegy 350-en vesznek részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik