Prima Primissima 2021: itt vannak a magyar sport jelöltjei

Vágólapra másolva!
2021.11.08. 17:55
null
Egervári Sándor is a jelöltek között van (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Az immár 19 éves éves Prima Primissima-díjat idén a tervek szerint decemberben adják át. A sportolók kategóriájában Egervári Sándor, labdarúgó, mesteredző, a Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor alkotta világbajnok asztalitenisz-trió, valamint Rejtő Ildikó, olimpiai bajnok tőrvívó, szakedző a jelölt.

 

A Prima Pimissima elismerés célja, hogy a különleges teljesítményeket támogassa határon innen és túl. A díjat Demján Sándor alapította, az OTP Bank immár kilenc éve tartja fenn a kiemelkedő társadalmi elfogadottsággal bíró díjat, amelynek köszönhetően művészek, újságírók, tudósok, sportolók és oktatók kapnak elismerést.

„A járványhelyzet mögöttünk álló másfél éve élesen rámutatott arra, hogy a tudománynak milyen kiemelkedő szerepe van a mindennapi életünkben, hogy mi a minőségi oktatás jelentősége, illetve, hogy milyen nagy szerepe van a kultúrának és a sportnak az egyéni kiteljesedés és a közösségi fejlődés szempontjából. A Prima Primissima díj éppen ezeken a területeken keres példaképeket, ezért most még aktuálisabb, hogy kiválasszuk, bemutassuk és elismerjük a kiemelkedő teljesítményeket” – mondta Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

Összesen tíz kategóriában hirdetnek kiválóságokat: a magyar sport mellett magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet.

Minden kategóriában három díjazott kap helyet, így az elmúlt évekhez hasonlóan idén is harmincan részesülnek az elismerésben. Az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kibővített elnöksége titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, akik 15, míg a Primák 5 millió forint elismerésben részesülnek.

A tervek szerint 2021. december 3-án ismét személyesen vehetik át elismeréseiket a díjazottak. de a terveket felülírhatja az aktuális járványhelyzet.

2021. ÉVI PRIMA-JELÖLTEK
MAGYAR SPORT

Egervári Sándor, labdarúgó, mesteredző
A Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor trió, világbajnok asztaliteniszezők
Rejtő Ildikó, olimpiai bajnok tőrvívó, szakedző

A különböző kategóriák jelöltjeit ide kattintva nézheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik