Kényelmes stuttgarti diadal

Vágólapra másolva!
2004.11.04. 22:57
Címkék
A Stuttgart öt, a Benfica négy gólt lőtt az UEFA-kupa előző játéknapján, a mintegy ötvenezres német nézősereg joggal bízhatott tehát abban, hogy egymásnak esik a két úgymond sztárcsapat - ehhez képest erősen feledhető első félidőt produkáltak a főszereplők.
A saját magával mindig elégedett Kuranyi háromszor futott lesre, tőle ennyire tellett a nyitó játékrészben, de ezzel még mindig többet vállalt, mint a túloldalon lézengő "sztárcsatár", Nuno Gomes. (Trapattoni a 64. percben le is cserélte.)
Helyzetek mindazonáltal akadtak. A képességei alapján a Stuttgartból kimagasló Hleb remek, löbbölt passzal kínálta meg Meissnert, aki körülményes futballista lévén elügyetlenkedte a lehetőséget, a 15. percben pedig a veterán Soldo szerezhette volna meg a vezetést a VfB-nek fejjel, ha a rugói nem lennének oly rozsdásak. Egy eladott labda a középpályán, és máris büntethetett volna a Benfica, pontosabban Simao Sabrosa, ám a töpörödött játékos kisodródott, miután kicselezte Hildebrandot, a visszatett passzát meg Pereira a hazai hálóőr ölébe gurította. Aztán érkezett egy gól: Hleb szabadrúgását követően Amoreirinha buta módon középre fejelte a labdát, amelyet Cacau 18 méterről gondolkodás nélkül a jobb alsóba vágott - igaz, egy védő talpán némiképp megváltozott a röppályája.

Kevin Kuranyi góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Stuttgart a második mérkôzését is nagy fölénnyel nyerje meg
Kevin Kuranyi góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Stuttgart a második mérkôzését is nagy fölénnyel nyerje meg
Kevin Kuranyi góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Stuttgart a második mérkôzését is nagy fölénnyel nyerje meg
A második félidőben hamar eldőlt, melyik csapat szerzi meg a három pontot. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően a német válogatott Lahm nagy- szerűen tekerte be a labdát a bal oldalról, középen Meissner ugrott fel a legjobb ütemben, és közelről a hálóba fejelt. Eusébio Benficája talán talpra tudott volna állni 0-2-ről, az utódok előadása láttán viszont ezt még csak elképzelni sem lehetett, pláne, hogy a 72. percben még Kuranyi is szerzett egy gólt (a 18 éves Fernandes azért lőtt egy kapufát jó 30 méterről). Simán nyert a szintén nem túl látványos futballt játszó VfB, egyszersmind nagy lépést tett a kényelmes továbbjutás felé; Szabics Imre Kuranyi cseréjeként a 77. percben lépett pályára.
A csoport másik mérkőzésén a Stuttgarttól két hete odahaza 5-1-es vereséget szenvedő Be- veren Zágrábba látogatott, ahol nem ötöt kapott - hanem hatot. A 12 ezer fanatikus előtt pályára lépő Dinamo hamar megszerezte a vezetést, Zahora szögletét követően az előző két bajnokiján négy gólt szerző Da Silva fejelt a kapuba, kisvártatva meg a 30 méterről kapura ágyúzó Kranjcar lövésébe úgy ért bele Mijatovic, hogy a labda a vendégek hálójában kössön ki. Ezután Zahora kétszer volt eredményes - és még le sem fújták az első félidőt. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda.
Az E-csoportban is elkönyvelhettünk egy fölényes diadalt: a Partizan 4-0-ra legyőzte a csoportban nyilvánvalóan mellékszerepre kárhoztatott görög Egaleo együttesét. A nagy hidegben megrendezett összecsapás hőse Ilics volt - egymaga három gólt vállalt -, a legszebb mozdulatsor viszont Vukcsevics nevéhez fűződik, aki pazar távoli lövéssel állította be a 4-0-s végeredményt.
A B-csoportban a Parma- Steaua csata érdekesnek ígérkezett - és az is volt. Az olasz bajnokságban szenvedő kék-sárgák végig fölényben futballoztak, a térdsérüléséből felépülő Massimo Maccarone el is dönthette volna a találkozót, ám ígéretes helyzetben hibázott. Tíz perccel a rendes játékidő lejárta előtt aztán jött a felmentő sereg: Alessandro Budel bal lábbal nagy erővel Tudor kapujába küldte a labdát, otthon tartva ezzel a három pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik