S. T. J. 2021.12.08 00:19 Frissítve: 2021.12.08 23:40

Magyar tulajdonosa lehet az Újpestnek; túlélésért játszik a BL-ben a Barcelona

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

 

A Nemzeti Sport szerdai címlapja

A Nemzeti Sport értesülései szerint a korábbi hírekkel ellentétben nem külföldi, hanem magyar befektetői kör veheti meg Roderick Duchatelet-től az Újpest FC-t – legközelebb pénteken ülnek tárgyalóasztalhoz a felek. Korábban a sajtóhírek arról szóltak, hogy távol-keleti üzleti kör vásárolhatja meg a klubot, de lapunk újpesti forrásai szerint egy több üzletágban érdekelt magyar befektetői páros, Cseke István és Németh János tárgyal Roderick Duchatelet-vel a klub megvételéről. Az ügyben közvetítői szerepet vállaló országgyűlési képviselő, Móring József Attila nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Kevesen gondolták volna az idény elején, hogy a Barcelona a túlélésért játszik a BL-csoportkör záró fordulójában. Márpedig ez a helyzet: a katalánok nem érhetnek el rosszabb eredményt, mint a Dinamo Kijevet hazai pályán fogadó Benfica. Azaz szinte biztos, hogy a Barcelonának győznie kell a Bayern otthonában a 16 közé jutásért. Csakhogy a bajorok nyolc éve nem kaptak ki hazai pályán a csoportkörben. Legutóbb 2013 decemberében a Manchester Citytől szenvedtek vereséget otthon, azóta 22 győzelem mellett egy döntetlen (az Ajax ellen), és 74–9-es gólkülönbség a mérlegük. Hogy miként teljesítettek akkor, ha a Bayern számára már nem volt tétje az utolsó mérkőzésnek, kiderül előzetesünkből.

Az utolsó pillanatban került ki a Davis-kupa-világdöntős magyar férfi teniszválogatott keretéből Valkusz Máté, aki ezután nem maradt ott Torinóban szurkolni a többieknek, mert nem estek jól neki a vele történtek. A világranglistán 433. helyezett, 23 esztendős játékos helyére Nagy Péter került be. Valkusz a lapunknak adott interjúban azt mondta, nem sértődött meg, és Köves Gábor szövetségi kapitányt sem szeretné megsérteni, viszont a kommunikáció hiánya zavarja. Elmesélte, miként alakult az ITF-től kapott pénzjutalom szétosztása, és ki járt ezzel jól, illetve beszélt a 2022-es terveiről is.

2022.01.17 10:39:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az esemény festői központja ezúttal is a Városligeti Műjégpálya lesz, de több mint 50 helyszínen várják a jeges sportok kedvelőit (x).

pr
2022.01.15 23:05:52

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. De nincs az az ostoba ember, aki ha nyerünk, azt bizonygatná, hogy igenis kikaptunk, ha ellenben kikapunk, arról igyekezne meggyőzni hallgatóságát, hogy tulajdonképpen nyertünk. A sport tisztaságának, normalitásának is köszönhetően lesz ez üdítő hangú, töltetű rádió.

2022.01.14 19:33:51

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Románia sportminisztere talán indul a 2024-es párizsi paralimpián is.

2022.01.14 14:52:40

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„A futball lényegében az egyetlen sportág, amely miatt tömegek vonulnak az utcára.”