Lovassport: svájci siker a budapesti díjugratóverseny 3. napján

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 20:41
null
Ifabb Szabó Gábor a hétvége során három győzelmet könyvelhetett el (Fotó: Földi Imre)
Alain Jufer győzelmét hozta a hétvégi díjugrató nemzetközi verseny legrangosabb felvonása, az 51 100 euró összdíjazásért zajló világkupa. A legjobb magyar a tizenkettedik helyével Horváth Balázs lett.

 

Péntek délután a 25 500 euró összdíjazásért zajló Silver Tour LR Classon a brit Laura Renwick ámulatba ejtette a magyar közönséget, szombaton ismét a világranglista 56. helyezettjének állt a zászló, ám az összevetésben utolsóként rajthoz álló svájci Alain Jufer elorozta a győzelmet a Renwick-istálló ászától.

A 49 fős mezőnyből mindössze heten tudtak alapidőn belül, hibátlan teljesítményt felmutatni. Verőhiba nélkül abszolválta a pályát a magyar Horváth Balázs is, ám nem eléggé csipkedte magát Laguilot Z-
vel, időtúllépés miatt begyűjtötte a büntetést, így nem lett tagja a hetek mezőnyének; a bejutók rövidített pályán, az összevetésben mérhették ismét össze tudásukat.

Sokáig úgy tűnt, a brit Laura Renwick bankszámlája és olimpiai pontgyűjteménye növekszik a leginkább, ám a Longines-ranglista 203. helyezettje nagy meglepetésre hibátlanul és még gyorsabban tudta teljesíteni a bónuszpályát, így ő és lova, Cornet MM érdemelte ki a legnagyobb tapsot a Nemzeti Lovardában. A világranglista-második svájci Martin Fusch valahogy nem érzi a magyar pályát – ezúttal csak a 42. helyet szerezte meg –, amelyen a délelőtt folyamán is zajlottak nagy küzdelmek. A Silver Tour fináléját a Regale díjért ifjabb Szabó Gábor nyerte el Timpex Fényév lovával, így a hétvége során már harmadik győzelmét könyvelhette el. A második Szentirmai Péter, a harmadik az utánpótlás-válogatott tagja, Dömse Tamás lett.

A 6–7 éves lovak versenyében ifjabb Tóth László volt a legjobb, a magyar ranglista vezetője joggal reménykedik kiugró eredményben a hétvége során – erre a vasárnapi programban még nyílik lehetősége.

CSI***-W DÍJUGRATÓ VILÁGKUPA, NEMZETI LOVARDA
Gold Tour WC Class (51 100 euró összdíjazás, 140-160 cm): 1. Alain Jufer (svájci) Cornet MM nevű lován 34.51, 2. Renwick (brit) Arkuga n. l. 35.25, 3. Pals (holland) Fernando n. l. 35.61, ...12. Horváth Balázs (magyar) Laguilot Z n. l., ...18. Vándor Zsófia (magyar) Quintus n. l.,... 24. ifj. Szabó Gábor (magyar) Lord Classic 2 n. l., ...29. Tóth László (magyar) Rádiháza-Echo n. l., ...32. Técsy Attila (magyar) Lucas n. l., ...36. Jármy Vince (magyar) JB Korona n. l., ...40. Szuhai Gyula (magyar) Lawisangos n. l., ...43. Füzér Gábor (magyar) Je T'aime n. l.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik