Ultratriatlon: fantasztikus magyar siker a Deca Ironman viadalon

Vágólapra másolva!
2009.11.19. 08:38
null
Szőnyi Ferenc a célban: a világ egyik legnagyobb erőpróbáján diadalmaskodott
Címkék
A triatlon történetében először magyar sportoló diadalmaskodott a Deca Ironman versenyen Monterrey városában, Mexikóban.

Szőnyi Ferenc az első helyen ért célba a tízszeres Ironman távon, ezzel hazai világbajnokot avatott a sportág. A Nemzetközi Ultratriatlon-szövetség által szervezett verseny 38 km úszásból, 1800 km kerékpározásból és 422 km futásból állt, a verseny távját Szőnyi Ferenc 114 óra 59 perc alatt teljesítette, amely egyben világrekord is: 10 órával jobb, mint a francia Pascal Jolly 2006-os eredménye, és az övé a „legtöbb napi első helyezett” cím is.

A Deca Ironman triatlon jelenleg a világ legnehezebben teljesíthető állóképességi viadala. Szőnyinek nem ez az első ilyen versenye, tavaly harmadik lett ugyanezen a mexikói megméretésen, és emellett ő tartja a 24 órás és az 1000 km-es kerékpározás hazai rekordját is.

A nem mindennapi versenyen indult egy másik magyar, a tamási Breuer-Orbán Károly is, aki a verseny legfiatalabb indulójaként szintén teljesítette a távot - ideje 156:56:05 óra, ez pedig a nyolcadik helyet jelentette.  

A komáromi ultratriatlon sportoló vasárnap 16 óra 30 perckor érkezik Magyarországra, őt és segítőit a reptéren fogadják a szurkolók.

DECA IRONMAN 2009, MEXIKÓ
 A VÉGEREDMÉNY
1. Szőnyi Ferenc magyar  
2. Pascal Jolly francia  
3. Benat Zubilaga spanyol  
4. Peter Cusick angol  
5. Wayne P. Kurtz amerikai  
6. Greger Sundin svéd  
...8. Breuer-Urbán Károly
magyar
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik