Így kényeztesse magát egy kiadós edzés után!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 10:09
null
Fotó: <a href="https://canva.com/">canva.com </a>
Címkék
A rendszeres testmozgás elengedhetetlen a teljes, egészséges és kiegyensúlyozott élethez. Fontosságára számtalan cikk és egyéb médiatartalom hívja fel a figyelmet, és szerencsére valóban egyre népszerűbb is az egészséges életmód. Azt mindannyian tudjuk, hogy mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés, pláne, ha az azt követő öngondoskodással is párosul! De hogyan kényeztetheti magát tovább, amikor véget ér az edzés? Cikkünkből megtudhatja! (x)

 

Intenzív mozgás után a szervezet általában megéhezik. Ha szokott edzeni, bizonyára Önnek is ismerős az érzés, hogy ilyenkor az ember meg tudna enni egy egész lovat is! De ezt inkább ne tegye. A nehéz, zsíros, húsos ételek helyett szervezetét kényeztesse inkább egészséges ételekkel és kis adagokkal. A növényi alapú fogások, zöldséglevek és smoothie-k rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaznak, emellett könnyen emészthetőek, így ahelyett, hogy mégjobban leterhelné kimerült testét, esélyt ad neki a valódi pihenésre.

Egy izzasztó futás vagy egy kellemesen kimerítő jógázás után csak egyetlen élvezetesebb dolog van a frissítő zuhanynál: egy nyugtató fürdő. Egy kád vízben elmerülni bármilyen más alkalommal is remek stresszoldó hatású, főleg, ha illóolajokkal és/vagy fürdősókkal is gazdagítja az élményt. A meleg víz kiválóan lazítja az izmokat, az elcsendesülés pedig abban segít, hogy edzés után is kipihent maradjon.

Edzés során a test veszít hidratáltságából, fürdés után pedig bőrünk kívánja a különböző kozmetikumokat. Ahogy a kisbabák bőrét is le szoktuk ápolni különböző babaápolókkal, mint hintőpor, baba testápoló, úgy Önnek is kijár a megfelelő bőrápolás! A babaolaj a felnőtt bőrnek is jót tesz. de használhat klasszikus testápolót is.

Ha hosszas fürdőzésre nincs lehetősége, egy rövid relaxáció akkor is belefér, hogy nyugodt testtel és lélekkel vágjon neki a nap további részének. Ehhez tényleg semmire nincs szükség, bárhol, bármilyen körülmények között elvégezhető néhány légző- és relaxációs gyakorlat. Bár tény, hogy jobb hozzá egy csendesebb, nyugodtabb környezetet választani.

A testi és a szellemi jóllét kéz a kézben járnak, nem hagyható el egyik a másik mellől. Éppen ezért fontos, hogy edzés után szakítson időt, teremtse meg a lehetőségét a lelki felfrissülésnek is. Akár egy kielégítő étkezés, akár egy forró fürdő és az azt követő testápolás vagy csak egy rövidke relaxáció, szervezete meghálálja a törődést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik