Életmódváltás ősztől szurkolóként? Hogyan kezdjünk neki?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 11:35
null
Fotó: Freepik
Címkék
Aki igazán rajong a sportért, az maga is kell, hogy sportoljon valamit, hiszen igazán csak akkor tudjuk átérezni a sporttal járó munkát. Elvégre hogy is szurkolhatunk objektíven a sportolóknak, ha nem ismerjük mennyi munka lehet mögötte? (x)

 

Viszont nem csak ez az egyetlen oka annak, amiért érdemes megfontolni szurkolóként is az életmódváltást. Hazánkban a túlsúly általi szívmegállással bekövetkezett elhalálozás az egyik vezető haláloknak számít ötvenéves kor alatt. Az alábbiakban bemutatunk pár egyszerű módszert arra, hogyan tudjuk összekötni a sportimádatunkat az életmódváltásunkkal.

Sportoljunk meccsnézés közben

Tévét nézni kardió és súlyzós edzés közben is lehet. Sőt kifejezetten praktikus. Ilyenkor ugyanis könnyedén összeköthetjük a kellemeset a hasznossal. Amíg a kedvenc mérkőzésünket nézzük, addig bőven letudjuk a napi mozgásrutinunkat, és még jól is éreztük magunkat közben. Ha a futógép vagy akár az evezőpad elé állítjuk a tévét, akár a kedvenc sorozatunkat is nézhetjük edzés közben. Ráadásul így még az időt is rendesen be tudjuk kalkulálni, hiszen ha tudjuk, hogy a sorozat például 45 perces, akkor annyi ideig edzettünk. Erre pedig igazán büszkék lehetünk, ha megállás nélkül végigsportoltunk egy sorozatot vagy épp a kedvenc meccsünket.

Egészséges rágcsálnivalók és italok – hogy a szurkolás is fitten teljen

Az egészséges rágcsálnivalókra nem csak akkor van szükség, ha meg akarunk szabadulni pár kilótól. Az egészség ugyanis egy hosszú távú befektetés, ami garantálja, hogy még életben maradjunk, amikor a gyermekünk lediplomázik. Ezért érdemes a mindenféle tartósítószerrel teletömött chipsek helyett olyan alternatív megoldásokat is találnunk, amit bátrabban fogyaszthatunk. Persze ez nem jelenti azt, hogy innentől soha ne együnk efféle nassolnivalókat, azonban kétségtelenül jobban járunk, ha néha valami vitamindúsabbal is kiegészítjük a szurkolás közbeni rágcsálásunkat. Milyen alternatívák léteznek? Például a különféle aszalt gyümölcsök és a magvak nem csak nagyon finomak, de tápanyagdúsak is. Ezenkívül házilag sütőben sütve zöldségcsipszeket is készíthetünk. Ezek a rágcsálnivalók teljes értékűek, ezért nem üres kalóriákkal fogjuk magunkat bombázni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik