Dzsúdzsucu: fejbe lőtték a nyolcszoros világbajnokot

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.08.08. 14:21
null
Fejbe lőtték a nyolcszoros világbajnok dzsúdzsucust (Fotó: Instagram/Leandro Lo)
A BBC arról számolt be, hogy Sao Paulóban fejbe lőtték minden idők egyik legjobb brazil dzsúdzsucusát, a nyolcszoros világbajnok Leandro Lót, akinél ennek következtében agyhalál állt be.

 

A BBC beszámolója szerint a 33 éves Leandro Loés a barátai egy bárban társalogtak, amikor egy ismeretlen férfi lépett oda hozzájuk, és fenyegetően kezdett viselkedni – elvette az egyik italos üveget az asztalról, és feléjük lóbálta azt. A 2012 és 2022 között öt súlycsoportban nyolcszoros dzsúdzsucu-világbajnok Leandro Lo lefogta a férfit, és a földre szorította, hogy megnyugtassa. Ám amikor elengedte, a férfi fejbe lőtte őt. A barátok beszámolója szerint a támadó ezután még kétszer megrúgta a már földön fekvő harcost, akit hamarosan kórházba szállítottak, és ott agyhalált állapítottak meg nála.

A hírek szerint a gyanúsított noha elmenekült a helyszínről, azóta feladta magát a rendőrségen. Gyilkossági kísérlettel vádolják.

A nemzetközi dzsúdzsucuszövetség a sportág valaha volt egyik legnagyobbjának nevezte Leandro Lót: „Ő a példája az igazi fekete öves sportolónak, harcművész, aki a szőnyegen és azon kívül is bajnok” – idézte a BBC az IBJJF-et.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik