T. N. 2022.08.12 19:23 Frissítve: 2022.08.12 19:46

Csupasport: Schwarzenegger szerint a profi testépítés túl veszélyessé vált

„Az emberi test nem arra van kitalálva, hogy ekkora súlyokat emelgessenek az emberek. Ez már túlmegy egy határon.”

Bár Arnold Schwarzenegger hasznosnak tartja a testépítést, a sportág szerinte profi szinten életveszélyessé vált, de ez összességében igaz az élsportra.

Túl sokat követel, és éppen ezért általánosságban már nagyon káros a profi testépítés. Ezt nem mi mondjuk, hanem a sportág talán legismertebb és legnépszerűbb alakja, Arnold Schwarzenegger. A hetvenöt éves osztrák-amerikai közéleti személyiség szerint az elitversenyeken szereplő testépítők túl messzire mentek, az életükkel játszanak, és az egészségükkel sem törődnek, csak az a fontos, hogy minél jobban nézzenek ki a színpadon. Persze ezzel nyilván eddig is sokan tisztában voltak, ám mégis van annak némi jelentősége, ha a body builderek egyik ikonja hívja fel a figyelmet a régóta jelen lévő veszélyre. Nagyjából olyan ez, mintha Michael Jordan fogalmazná meg a huszonegyedik századi kosárlabdázással kapcsolatos aggályait vagy Pelé kritizálná a modern labdarúgást.

„Szerintem sokan túl messzire mennek. A verseny nagyon kiélezett lett, ezért sokan olyan szereket vesznek be, amiket nem kellene, és ez néha emberéletekbe kerül – mondta egy Zoom-interjúban az insider.com által idézett Schwarzenegger. – Egyre extrémebbé válik az élsport. Olyan szereket használnak, amelyektől erősebbek lesznek, de káros az egészségükre. Az emberi test nem arra van kitalálva, hogy ekkora súlyokat emelgessenek az emberek. Ez már túlmegy egy határon, és nagyon veszélyes. Ám ez nemcsak a testépítésre igaz. Az élsport sok esetben extrém teljesítményt követel. Ott vannak a síelők. Ha valaki elmegy síelni, láthatja, ahogy sokan boldogan száguldanak le a havas lejtőkön. Ez valóban szórakoztató hobbiszinten, de a versenysí teljesen más, és időnként végzetes.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon!
2022.09.23 10:36:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.22 15:58:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.22 10:56:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A világkupának fontos szerepe van az októberi világbajnokság előtt.

2022.09.21 23:46:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Aki mindebből csak a versenyzői becsvágyra következtet, az a helyzet alapos továbbgondolására szorul. Szívesen segítek neki. Szekeres Pál ép sportmúltja, beágyazottsága, annak szolgálatba állítása olyan változtatásokra is képes volt, amelyek révén Magyarország ma a parasportban is felzárkózott a világ élvonalához.