Birkózás: Orsós Sztálvira remekelt a zágrábi rangsorversenyen

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 20:25
null
Orsós Sztálvira (Fotó: UWW)
A háromszoros Európa-bajnok, magyar színekben Eb-második Orsós Sztálvira (53 kg) remekelt a zágrábi UWW-rangsorverseny szombati versenynapján – tudtuk meg a Magyar Birkózók Szövetségének hírleveléből.

 

Elsőként a francia Tatiana Debient (2–1) utasította maga mögé, majd az U23-as Eb-ezüstérmes ukrán Lilija Malancsukot győzte le hátrányból, tussal (2–4). A negyeddöntőben következett 2022 világbajnoka, az amerikai Dominique Parrish, aki felett parádés birkózást bemutatva, 2:55 perc alatt technikai tussal (10–0) diadalmaskodott. A döntőért szoros csatában (5–3) a vb-harmadik lengyel Jowita Wrzesienen is átjutott, így este az aranyéremért léphetett szőnyegre, mégpedig a kínai Pang Csien-jüvel szemben.

Klasszisunk apró sérülést szenvedett, és a sűrű olimpiai kvalifikációs programra való tekintettel úgy döntött, nem áll ki a döntőben, így a második helyen zárt Zágrábban.

Európa-bajnoki második helyezettünk, Bognár Erika, az Eb-bronzérmes Dollák Tamara (mindketten 57 kg), az Eb-harmadik Nagy Bernadett, valamint a kétszeres junior Európa-bajnok Nyikos Veronika (mindketten 76 kg), az Európa-bajnoki ezüstérmes Váncza István, illetve Mányik Dávid (mindketten kötöttfogású 67 kg) egyaránt kiesett a szombati versenynapon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik