Asztalitenisz Eb: már biztosan érmes a Póta, Ekholm duó

SZŰCS MIKLÓS (Alicante)SZŰCS MIKLÓS (Alicante)
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 11:41
A Póta Georgina, Matilda Ekholm kettős hét játszmában legyőzte német ellenfelét az alicantei Európa-bajnokságon, ezzel bejutott a szombat délutáni elődöntőbe.

A kontinensbajnokság utolsó előtti napján az első magyar érdekeltségű mérkőzést a Póta Georgina, Matilda Ekholm magyar, svéd páros vívta a német Sabine Winter, Petrissa Solja duó ellen. A tét az elődöntőbe jutás, azaz a biztos érem volt, ennek megfelelően rendkívül kiélezett küzdelmet hozott a meccs. A németek 2013-ban Eb-aranyat nyertek, két évvel ezelőtt Budapesten pedig Winter Kristin Silbereisennel az oldalán ugyancsak első lett, a Póta, Ekholm duót viszont most az első helyen emelték ki.

Igazi hullámvasutat hozott a találkozó, az első, a harmadik és az ötödik szettet Pótáék, a másodikat, a negyediket és a hatodikat pedig a németek nyerték meg, bár a hatodikban a magyar, svéd kettős már közel volt a győzelemhez, hiszen 4:0-al kezdett, majd 8:6-ra is vezetett, végül Soljáék fordítottak. A mindent eldöntő hetedik játszmában aztán végig Pótáék irányítottak, a térfélcserénél 5:3-ra vezettek, s ezt az előnyt már nem engedték ki a kezükből.

„A hatodik szettben 8:6-os vezetésünknél volt egy kis hullámvölgy, de szerencsére átvészeltük. Nagyon boldog vagyok, s ugyan Matildával ez az első közös Eb-érmünk, nem szeretnénk itt megállni” – fogalmazott Póta a találkozót követően.

A Póta, Ekholm páros délután 16.15-kor játssza az elődöntő a Sofia Polcanova, Jana Noskova osztrák, orosz kettős ellen, ám addig Pótának még lesz egy jelenése, ugyanis 11.45-kor női egyes nyolcaddöntőt vív a párosban legyőzött német Petrissa Solja ellen.

ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
NŐK, PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ

Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Winter, Solja (német) 4:3 (9, –7, 10, –5, 9, –10, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik