A TRX-edzéssel gyerekjáték a strandforma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 14:08
null
(Fotó: <a href="https://www.pexels.com/hu-hu/" target="_blank">pexels.com</a>)
Címkék
A TRX-edzés teljes testedzést kínál a testtömegre támaszkodva. A TRX használatával pedig napról napra erősebbnek érzi majd magát és kevesebb idő alatt érheti el álomformáját. (x)

 

A Maradjaktív a mozgást és egészséges táplálkozást népszerűsítő portál, most hasznos tippekkel és tanácsokkal látja el Önt a TRX edzésformát illetően.

Tartson velünk!

TRX EDZÉS BÁRKINEK

Bizonyára Ön is látta már azokat a fekete és sárga felfüggeszthető köteleket, amelyek az edzőteremben lógnak. Ez nem más, mint a TRX! Egy hatékony edzési forma, amely - az ízületeket kímélve - az egyén saját testsúlyát használja fel ahelyett, hogy gépekre vagy súlyzókra támaszkodna.

Ez kifejezetten hasznos módszer a jó állóképességű sportolóknak, az erőemelőknek és a kezdőknek egyaránt.

A TRX-edzések mindenkinek szólnak, nem számít az edzettségi szint. A felfüggesztéses edzés nagyszerű tulajdonsága, hogy rengeteg lehetőséget tartogat, így mindenki megtalálja a számára megfelelő gyakorlatot, a kezdőktől a haladó TRX-felhasználókig.

Felesleges megijednie egy lógó hevedertől vagy a gondolattól, hogy felfüggeszti a testét.

A TRX több szinten megállja a helyét, folyamatosan növelheti a súlyt vagy az ismétléseket. Továbbá ez az edzésforma lehetővé teszi, hogy a test helyzetének enyhe változásai drámai módon növeljék a gyakorlat intenzitását. A TRX-edzés során változtathatja a hevederek hosszúságát, ezáltal különböző szögeket hoz létre a testével, mely új kihívásokat jelenthet.

ÉPÍTSE TESTÉT TRX-EDZÉSGYAKORLATOKKAL

A TRX-szel fokozatosan építi testét. A kutatások bebizonyították, hogy a legtöbb gyakorlat kiválóan aktiválja a hasi izmokat. A TRX egy olyan edzésprogramot kínál, mely sokkal hatékonyabb és látványosabb fejlődést tesz lehetővé a hagyományos fitneszeszközökhöz viszonyítva.

Talán nem is gondolná, de az alsó hátfájás oka lehet a gyenge lábizomzat is. A TRX számos rövid és gyors lábgyakorlatot tartogat, mely segíti a stabil és erős izomzati kialakításában, így búcsút inthet a hátfájásnak.

KERÜLJE EL A KELLEMETLEN SÉRÜLÉSEKET

Sajnos a legtöbb súlyzós és kardioedzés viszonylag magas kockázati tényező az egészséges ízületeket illetően. Számos kutatás bizonyítja, hogy a súlyzós edzéshez képest a TRX során kisebb a sérülési kockázat.

Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a legtöbb gyakorlat kíméli az ízületeket, s leginkább a mobilitáson és a rugalmasságon dolgozik, miközben erőt épít.

IZOMÉPÍTÉS FELSŐFOKON

Valószínűleg eddig azt gondolta, hogy formás popsit és izmos kart kizárólag nagy súlyok emelgetésével érhet el, azonban ez nincs így. A kutatások bebizonyították, hogy a TRX-gyakorlatok hasonló növekedési hormon választ mutatnak az edzés alatt és után, mint a hagyományos súlyemelésnél, így ugyanazokat a kidolgozott izmokat tudja megvalósítani, mint amire más edzésektől számított.

A TRX olyan módon építi fel az izmait, ahogy talán még soha sem dolgozta meg őket, miközben továbbra is könnyű munkát végez az ízületeken és kevésbé kockázatos a sérülések szempontjából.

TÖBB KALÓRIÁT ÉGET EL, MINT GONDOLNÁ

Ki ne szeretné, hogy egy gyakorlat több száz kalóriát égessen el? Nagy előnye a TRX edzésnek, hogy nem kell órákat töltenie az edzőteremben, hogy megszabaduljon a felesleges, többlet kalóriáktól.

A kutatások nagyobb tesztoszteron/kortizol arányt bizonyítanak. Ennek eredményeként fokozott izomnövekedést és kalóriaégést tapasztalhat közvetlenül egy TRX-edzés után.

TRX BÁRHOL ÉS BÁRMIKOR

Az innovatív fitneszeszköz lehetővé teszi, hogy a kötelet bárhová felfüggessze, így a körülményeitől függetlenül végezheti gyakorlatait. Akár üzleti, akár nyaralási ideje alatt, otthon vagy a szállodában az ajtója fölé akaszthatja TRX-ét és már meg is kezdheti az edzést.

Továbbá jó idő esetén a szabadban is végezheti a gyakorlatokat, vigye az edzőtermet oda ahová szeretné. Nem kell egy csomó súlyt cipelnie, csak egy könnyű pántot és az elhivatottságát.

NAGY EREDMÉNY RÖVID IDŐ ALATT

Amennyiben szoros időbeosztással rendelkezik, a TRX tökéletes választás az Ön számára. Kevés idő alatt, nagy hatékonyságú edzést tud kivitelezni. A felfüggesztéses gyakorlatok teljes testedzést nyújtanak az idő töredéke alatt, amelyet egy rendszeres súlyemelés igényelne.

Az eredmény viszont nem marad el!

A TRX egyszerre dolgozik az erőn, az egyensúlyon, a rugalmasságon és az alapstabilitáson. Mindnyájunkat sürget az idő, miért választana olyan edzésformát, melynek sikere csak heti több órával valósulna meg? Válassza a hatékony TRX-edzéseket és lepődjön meg saját kiváló teljesítményén!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik