A döntő fordulójához érkezett a PSL – Premium Strongman League, Közép-Európa legerősebb nemzetközi erősember-ligája

Vágólapra másolva!
2023.10.13. 17:21
null
(Fotó: Premium Strongman League)
Címkék
A Premium Strongman League (PSL) 2023-as évada rendkívül izgalmas és fordulatos versenyekkel, Magyarország és a Kárpát-medence mellett Európa több nemzeti bajnokával kiegészülve indult útjára. Az idei fordulók színvonala nemzetközi mércével is mérhető, és az összdíjazás is ennek megfelelően kiemelkedő mértékű. (x)  

A PSL elődje, a Prémium Liga 6 sikeres évad alatt jutott el olyan nemzetközi szintig, ahol már neves külföldi erősemberek is tiszteletüket teszik egy-egy fordulón vagy a teljes évadban. Idén az állomások kiválasztását, valamint magát az évadot komoly tervezés és felkészülés előzte meg. A 2023-as szezon meghívásos rendszerben zajlott illetve a szervezők gondoskodtak arról, hogy a tavalyi PSL-Hungary versenysorozat legjobbjai lehetőséget kapjanak a „nagyok között” is megmérettetni magukat. A Premium Strongman League így egy sárbogárdi nemzetközi előválogató versennyel kezdődött, ahol Cimet-Nagy István bizonyította, hogy helye van a PSL ligában.

(Fotó: Premium Strongman League)
(Fotó: Premium Strongman League)

A „felnőttmezőny” első fordulója rögtön országhatáron kívülre esett hiszen Cimet-Nagy hazai közönsége előtt, a felvidéki Fülek városában zajlott le. A szervezők ezt követően a főváros felé vették az irányt és nem kisebb rendezvényhez csatlakoztak, mint a Harley Davidson 120 éves születésnapi fesztiválja. A sportolók itt a nehéz súlyok mellett még egy Harley Davidson motort is emelgettek, ugyanis a méltán népszerű Conan kört teljesítették a 600 kilogrammos plusz súllyal.

(Fotó: Premium Strongman League)
(Fotó: Premium Strongman League)

A fővárosi helyszín után több vidéki városba is ellátogatott a Prémium Strongman League versenysorozat. A Borsod-megyei Mád főterén megrendezték az első éjszakába nyúló lámpafényes versenyt, ezt követően pedig Siófokon a már szokásosnak mondható Muscle Beachen mutatták meg a liga erősemberei, hogyan boldogulnak a súlyokkal. A szezon hajrájában helyet kapott még a hajdúszoboszlói strand, illetve a tatabányai Bányásznapok is. Az utóbbi 2 versenyhelyszínen kiemelkedő látogató előtt hozták vitték a nehéz versenytárgyakat a sportolók.

(Fotó: Premium Strongman League)
(Fotó: Premium Strongman League)

Az idei Prémium versenysorozatokban összesen 11 országból (Magyarország, Szlovákia, Románia, Csehország, Szerbia, Belgium, Ukrajna, Hollandia, Lengyelország, Franciaország, Bulgária) összesen 42 nemzetközi szinten is a jegyzett erősember vett részt. A Premium Strongman League döntője 2023. október 21-én, szombaton, 11:00-kor kerül megrendezésre a gyönyörű Visegrádi Királyi Palota kertjében, ahol 7 országból mintegy 12 versenyző fogja összemérni erejét. A helyszínre kilátogatók olyan magyar erősembereknek szurkolhatnak majd, mint a nemzetközi bajnokok ligája résztvevő Juhász Péter, a sportág hazai korelnök többszörös bajnoka Molnár Zsolt vagy éppen az a Sebestyén János, aki bajnoki címei mellett immáron a feltörekvő utánpótlásképzésben is részt vesz. De a sportág olyan külföldi hírességei is jelen lesznek, mint például a francia bajnok Pierre Motal, a románok legerősebbjei Alex Christo és Robert Marian vagy a cseh hangulatfelelős Zdenek Vávra. Érdemes lesz kilátogatni a helyszínre.

(Fotó: Premium Strongman League)
(Fotó: Premium Strongman League)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik