nemzetisport.hu
2022.08.09 23:17 Frissítve: 2022.08.13 00:18

A darts nagyágyúi ismét Magyarországon!

A sportág szerelmesei már biztosan tudják, mit csinálnak szeptember 2. és 4. között, amikor a PDC European Tour tizedik állomásaként Budapest látja vendégül a darts legnagyobbjait. (x)

 
Michael van Gerwen a tavalyi Hungarian Darts Trophy-n (Fotó: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)
 

Budapest először 2021-ben adott otthont világszínvonalú dartseseménynek, majd a hatalmas sikert arató májusi Hungarian Darts Show után idén ősszel ismét Magyarországra látogatnak a sportág csillagai.  A Hungarian Darts Trophy keretein belül a három napon át tartó küzdelemben 48 dartsversenyző áll tábla elé a budapesti BOK-csarnokban, köztük a PDC Pro Tour top 16 játékosa. A lista igazán impozáns, nézzük, kik a legnagyobb nevek, akiknek a hazai dartsfanatikusok szurkolhatnak szeptember első hétvégéjén.

Nagy dobókban nem lesz hiány

Idén is a kiemelt versenyzők között lesz a holland Michael van Gerwen, aki immár hatodik alkalommal nyerte meg a Premier League-et, majd a csuklóidegműtéte utáni kis kihagyást követően 18–14-re legyőzte Gerwyn Price-t a PDC-világbajnokság utáni legrangosabb dartsverseny, a blackpooli World Matchplay döntőjében, ezzel a világranglista dobogójának harmadik helyére lépve. A rajongóknak most sem kell nélkülözniük a mohikán stílusú hajviseletéről is ismert, kétszeres világbajnok skót dartsjátékost, Peter Wrightot, de az ausztrál Damon Heta is a tábla elé áll majd, aki a 2019-es Brisbane Darts Mastersen aratott győzelmével írta be magát a sportág történetébe, kiérdemelve a „The Heat” nevet. Továbbá találkozhatunk az őrült bevonulásairól híres holland Dirk van Duijvenbodéval, aki azért kapta az „Aubergenius” becenevet, mert egy padlizsánfarmban is érintett, így rajongói gyakran zöldségjelmezben fogadják a lelátón.

A világranglista-vezető Gerwyn Price ismét Budapestre látogat (Fotó: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

Igazán nemzetközi a mezőny

Újra Budapesten harcol majd a győzelemért a sportág egyik feltörekvő sztárja, Joe Cullen, aki 2022-ben debütált a Premier League-ben. A BOK-csarnokban áll tábla elé még José de Sousa is, akit a „The Special One” néven is emlegetnek, miután első portugál játékosként jutott ki a dartsvilágbajnokságra. A 2017-ben első BDO-tornagyőzelmét elkönyvelő, majd 2018-tól a PDC-versenyeken indulási jogot szerző „The Polish Eagle”, azaz a lengyel Krzysztof Ratajski is bizonyíthatja rátermettségét Budapesten. 2022-ben szintén a kiemeltek sorát erősíti majd Nathan Aspinall, aki immár 10 éve állandó szereplője a PDC versenyeinek.

Újra Magyarországra látogat a 2018-as PDC-világbajnokság döntőjében Phil Taylor ellen 7–2-re diadalmaskodó Rob Cross és a 2022-es szezonban a legjobb 16 játékos közé belépő, mindössze 27 éves Luke Humphries, akik tavaly a PDC Pro Tourról kvalifikálták magukat, de idén már kiemeltként szerepelnek a megméretésen. Kiemeltként csillogtathatja meg a tehetségét továbbá a brit Ryan Searle, aki 2016-ban kezdte karrierjét a PDC-nél, a 2020-as World Matchplayen győzedelmeskedő belga Dimitri Van den Bergh és „The Freeze”, azaz a holland Danny Noppert, aki családi okokra hivatkozva hagyta ki a tavalyi Hungarian Darts Trophyt. Végül a jelenlegi világelsőért, az első Hungarian Darts Trophy győzteséért, Gerwyn Price-ért és a 2021-es döntős ellenfeléért, Michael Smithért is izgulhatunk.

Peter Wright mohikánfrizurája most sem kerüli majd el a figyelmet (Fotó: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)


A Pro Tour-ranglista első 16 helyezettjét a szombati versenynapon láthatja majd először a közönség.

A Hungarian Darts Trophy főtámogatója a Tippmix és az MVM.

További információ és jegyvásárlás: dartsevent.com

A fergeteges hangulat idén is garantált (Fotó: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

2022.10.02 00:49:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Ferencváros korábbi középpályása, a népszerű Dodó szeptember 11-én múlt a 60 éves.

2022.10.01 23:40:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Erős Tibor minden idők legjobb magyar Spartathlon-időeredményével ért célba!

2022.09.30 23:51:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mindez hungarikumhoz méltó szereplés, a dicső múltra emlékeztet, ami önmagában is megsüvegelendő. Az eredményeken túlra tekintve meg aztán különösen, hiszen, úgymond, nincs béke az olajfák alatt, a háttér finoman szólva is ingatag – és nem a versenyzők billentgetik az alapokat.

2022.09.23 16:45:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megműtötték a világ- és Európa-bajnok vízilabdázót. (x)

pr
2022.09.29 16:16:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tudjuk egyáltalán, ki volt Pósta Sándor? Hogy ki volt az a bajnok(nő), aki dalt írt Szécsi Pálnak?