S. T. J.
2023.09.25 23:10 Frissítve: 2023.09.25 23:10

Losonczi Dávid csalódott, de büszke; Somogyi Ádám az andorrai kihívásról

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

Losonczi Dávid ezüstérmes lett a kötöttfogásúak 87 kilós kategóriájában a Belgrádban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A birkózó csalódott a török Ali Cengiz elleni döntőben történtek miatt, de büszke magára, és ahogy lapunknak elmondta, csak előre tekint: aranyérmet szeretne nyerni a jövő évi párizsi olimpián. Losonczi elárulta: a finálét követően számos edző megkereste, egytől egyig azon a véleményen voltak, neki kellett volna nyernie. A Nemzetközi Birkózószövetség elnöke, Nenad Lalovics pedig személyesen kért elnézést a bíráskodás miatt.

Csaknem 40 éve működteti idősb Buzsáky Ákos a Grund 1986 FC-t. A leginkább utánpótlás-neveléssel foglalkozó klubból olyan labdarúgók kerültek ki, mint Buzsáky Ákos, Petneházi Márk, Daru Bence, vagy a válogatott Pinczi Anita, pedig női csapata nincs is az egyesületnek. Ám a Grundban szívesen látták, látják a lányokat is, akiket a serdülő fiúk között szerepeltetnek. Ennek a gyakorlatnak – most úgy tűnik – az MLSZ véget vetett, ugyanis hiába fordult Buzsáky a szövetséghez, az MLSZ orvosi bizottsága nem engedélyezte Darvai Luca és Gyurátz Eszter játékát a Grund U15-ös fiúcsapatban. A klubelnök levelet írt a labdarúgó-szövetség főtitkárának.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Somogyi Ádám, aki a nyáron szerződött az Arconic-Alba Fehérvár kosárlabdacsapatától a spanyol élvonalbeli újonc MoraBanc Andorrához. A kérdésre, mekkora kihívás az ACB-ligában játszani, azt felelte: „Kihívásnak óriási, de azért is dolgoztam gyerekkorom óta, hogy megálljam a helyem itt is. Vannak hasonlóságok a magyar bajnoksággal és a válogatottal, de intenzitás, fizikai keménység és sebesség terén fel kell vennem az itteni ritmust. Érzem, itt van a helyem, és hiszek benne, hogy megmutatom, mire vagyok képes.”

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.12.07 22:09:34

Egyéb csapat nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nem érdemes összevetni a nyugati és a magyar szurkolói kultúrát, más volt a szocializáció folyamata, a sokkal érzelmesebb emberek szeretnek sokkal szélesebb skálán mozogni – teljes joggal. Csak a skála végpontjait érdemes közösen meghatározni, ha tényleg mindenki a klub érdekeit tartja szem előtt. Mert a klubnál a játékos, a vezető és a szurkoló sem lehet több.

2023.11.30 10:50:46

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.29 10:45:37

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.29 10:36:08

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.20 17:59:46

Egyéb csapat nemzetisport.hu

A sport attól olyan szép, hogy mindenki nyerhet a végén. (X)