S. T. J.
2022.09.19 23:05 Frissítve: 2022.09.19 23:26

Így nyertek kosár Eb-t a lesajnált spanyolok; Varga Kevin újra jó erőben van

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Címlapsztorinkban a vasárnap véget ért férfi kosárlabda Európa-bajnoksággal foglalkozunk. Megszólal a győztes spanyolok szövetségi kapitánya, Sergio Scariolo, aki többek között arról is beszélt, hogy az előzetes erősorrend alapján a nyolcadik helyről vágtak neki az Európa-bajnokságnak, de sikerült egyre feljebb és feljebb jutniuk. A döntőben is óriási tettet hajtottak végre, hiszen a francia gárda tele volt NBA-játékossal, topkosárlabdázóval. Az olasz szakember szerint sikerük titka, hogy remekül védekeztek, nagyszerűen támadtak, nagy iramot diktáltak, sok gólpasszunk volt, mindenki önzetlenül játszott.

Elkezdte a felkészülést a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre a magyar labdarúgó-válogatott. Telkiben gyakorol a keret, amelynek tíz hónap elteltével újra tagja Varga Kevin. A török élvonalbeli Hatayspor 26 éves, 13-szoros válogatott szélsője a tavaszt a svájci Young Boysnál töltötte kölcsönben, a nyáron visszatért Törökországba, csak nem a Kasimpasához, hanem a Hataysporhoz. Lapunknak elmondta, viszonylag későn került új klubjához, az alapozás nagy részét nem tudta a csapattal elvégezni. Az első meccsen úgy lépett pályára, hogy két hét edzésmunka volt a lábában, de immár folyamatosan lehetőséget kap, újra jó erőben van.

Két mérkőzést játszott eddig az Erste Ligában az FTC jégkorongcsapata, és Arany Gergely mind a kettőn kilencven százalék fölött védett. A kapust arról faggattuk, mi a jó forma oka? Arany elmondta, az első két meccsen a legfőbb céljuk az volt, hogy csapatként úgy tudjanak működni, együtt mozogni, hogy az sikerre vezessen. A DEAC-tól elszenvedett vereség, a Szuperkupa-fiaskó után rögtön Debrecenbe utaztak, s bár sem a vezető-, sem a másodedző nem lehetett ott a meccsen, megmutatták az FTC karakterét azzal, hogy – csakúgy, mint az Újpest ellen – kétgólos hátrányból fordítottak. Érdekesség, hogy a Debrecen és az Újpest elleni mérkőzéseken is Arany válogatott posztriválisai álltak a másik kapuban.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.08.25 23:08:07

Egyéb csapat N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A „legvidámabb olimpia”, aminek a múltjukkal – lásd: Berlin, 1936 és ami utána jött – is birkózó németek a münchenit tervezték, a félelem, a bizalmatlanság alkalmává változott.

2022.08.08 15:59:26

Egyéb csapat nemzetisport.hu

Megmutatjuk, hogyan választhatod ki a céljaidnak leginkább megfelelő, praktikus és tökéletes minőségű megoldást! (x)

2022.07.11 14:22:00

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY

Az olimpiai csapatsportban nyert vb-címeink évszámai: 1965, 1973, 1994, 2003, 2005, 2013.