Három sztárcsapat lesz a mieink ellenfele az NL-ben; Bölöni a román válogatott kapitánya lehet

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.02. 23:43
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Három sztárcsapat lesz az ellenfele a magyar labdarúgó-válogatottnak a Nemzetek Ligája következő kiírásában. Az olaszok, a németek és az angolok ellen – egybehangzóan így nyilatkoztak lapunknak a megkérdezett szakértők, Vincze István, Garaba Imre és Dárdai Pál – minden pontszerzés bravúr lenne, ráadásul az angolokat például hat évtizede nem győztük le, mégis elmondhatjuk: még akkor is sokkal jobb, hogy ilyen remek csapatok ellen edződhet és mérheti fel erejét Marco Rossi együttese, ha a kiesés is benne van a pakliban.Három sztárcsapat lesz az ellenfele a magyar labdarúgó-válogatottnak a Nemzetek Ligája következő kiírásában. Az olaszok, a németek és az angolok ellen – egybehangzóan így nyilatkoztak lapunknak a megkérdezett szakértők, Vincze István, Garaba Imre és Dárdai Pál – minden pontszerzés bravúr lenne, ráadásul az angolokat például hat évtizede nem győztük le, mégis elmondhatjuk: még akkor is sokkal jobb, hogy ilyen remek csapatok ellen edződhet és mérheti fel erejét Marco Rossi együttese, ha a kiesés is benne van a pakliban.

Bölöni László neve is szerepel a Román Labdarúgó-szövetség jelöltjei között a válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A szakmai bizottság karácsony előtt szavazott meg egy tízes listát, rangsorolva a rajta szereplő trénereket, akik szóba jöhetnek a román válogatott irányítójaként; a vezetőség a tervek szerint a legtöbb voksot kapó edzőkkel tárgyal. Bukaresti lapértesülések szerint négyen vannak még versenyben: Adrian Mutu, Edward Iordanescu, Bölöni László és Victor Piturca. A Nemzeti Sport megkereste a Franciaországban élő Bölönit – hogy mit árult el lapunknak a szakember, kiderül cikkünkből.

Gondolatban sem léteztek még az olyan tekintélyes sportlapok/futballmagazinok, mint a Marca (alapítva 1938-ban), a Tuttosport (1945), az A Bola (1945), a L'Équipe (1946), a France Football (1946), a World Soccer (1960), a Voetbal International (1965), a Placar (1970), az Onze Mondial (1976) vagy a Szport-Ekszpressz (1991) és a német Kicker (1920), a zürichi Sport (1920) sem élt meg még sok kiadást, amikor egy svéd sportújság, a stockholmi Idrottsbladet 1924-ben különleges listával állt elő. A kiábrándító párizsi olimpiai szereplés ellenére hét (plusz egy) magyar is helyet kapott a világ legjobb labdarúgói között, a névsort Népsport mellékletünkben olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik