S. T. J.
2023.02.27 23:12 Frissítve: 2023.02.27 23:28

Férfi kosárlabdában még nem vagyunk vb-szinten; Miovszki remekel Skóciában

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

Véget ért a férfi kosárlabda világbajnoki-selejtező, a magyar válogatott csoportjában a negyedik helyen végzett – Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány értékelte lapunknak a csapat teljesítményét. A szakember azt mondta, „az águnkat látva az elején, ha valaki azt mondja, negyedikként végzünk, azonnal elfogadom”. Ugyanakkor hozzátette: „A magyar férfikosárlabda nem érett a világbajnoki szereplésre, nincs elég játékosa. Most ott vagyunk Európában a legjobb tizenhat között, ám a reális pozíciónk a 22–26. hely között van.” Még előttünk áll ebben az évben az olimpiai selejtező, Ivkovics ezzel kapcsolatosan is nyilatkozott az esélyekről.

Bojan Miovszki a skót élvonalbeli Aberdeen játékosa, 27 bajnokin 15 gólt szerzett, ezzel a Premiership góllövőlistájának harmadik helyén áll. Az NB I-ből kieső MTK Budapesttől 2022 nyarán 650 ezer euróért szerződtetett északmacedón középcsatár Magyarországon is eredményes volt, a kék-fehéreknél 60 meccsen 19-szer talált be és tíz gólpasszt adott, ám a szigetországban minden várakozást felülmúlóan futballozik. A támadó, aki a hétvégén a Livingston ellen szerzett győztes gólt, lapunknak azt mondta, eredményességének egyik titka, hogy Skóciában sokkal nyíltabb a futball, ráadásul az Aberdeen kezdeményező, támadó felfogású csapat, sok beadással próbálkozik, ezért neki is több lehetősége van a gólszerzésre, mint volt az NB I-ben.

Az FTC Kézilabda Akadémia szakmai stábjában olyan korábbi kiválóságokat találunk, akik főszereplői voltak a klub második „aranykorszakának”. Szarka Éva (U17), Pádár Ildikó (U15), Fiedler Erika (U13) mellett Tóth Beatrix (U8, U9) is vezetőedzőként segíti a fiatalokat, Fiedler Adrienne az ifjú kapusoknak igyekszik átadni a tudását, az akadémia sportigazgatója a 245-szörös válogatott Kökény Beatrix. A hölgyeket évtizedekre visszanyúló, szoros barátság is összeköti. A Junior mellékletünkben olvasható írásban annak is utánajártunk, vajon a közösségi média korában kialakulhatnak-e hasonló barátságok a fiatalok között?

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.03.15 11:10:20

Egyéb csapat nemzetisport.hu

Nyolc létesítmény az Egyesült Államokban található, európai aréna nincs az első tíz között.