S. T. J.
2023.07.29 23:21 Frissítve: 2023.07.30 23:37

Értékeltük a női pólósok vb-szereplését; Éles József most nem hoz új edzőt

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

 

„A csoportban hoztuk a kötelezőt, aztán viszont elvesztettük a legfontosabb mérkőzést – a spanyolok elleni játékon tovább kell dolgoznunk, hogy legközelebb ne kerülhessünk hasonló helyzetbe. A felkészülésünket nem segítette, hogy a vb kezdetéig a sérülések miatt egyszer sem tudott az általam elképzelt csapat játszani, itt kellett még a különböző elemeket gyakorolni a visszatérőkkel, de nem keresek kifogásokat. Ez ilyen idény volt, bízom benne, hogy a következő jobb lesz” – így értékelte a női vízilabda-válogatott vb-szereplését Bíró Attila szövetségi kapitány. Lapunk is értékelte a fukuokai egyéni teljesítményeket, a legmagasabb osztályzatot, 8-ast Keszthelyi Rita kapta.

• Kétszer is beugróként segítette ki saját klubját, a Fejér-B.Á.L. Veszprém férfi kézilabdacsapatát Éles József, aki az elmúlt két idény végén mindkétszer leült a kispadra, előbb Tombor Csaba, majd az előző évadban Konkoly Csaba helyére. Rendre nehéz helyzetben vette át a gárda irányítását, de mind a kétszer kiharcolta az NB I-es bennmaradást. Ezen a nyáron viszont vele kezdte el a felkészülést a csapat, ami azt jelenti, hogy már az évad elejétől vállalja az edzői feladatokat. „Most nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy új edzőt hozzunk, és az előző évek tapasztalatai alapján nem is mindig sült el jól” – indokolt a klubtulajdonos-tréner.

• Hiába van még három hét hátra a budapesti atlétikai világbajnokság kezdetéig, a szervezőbizottság számára gyakorlatilag már elkezdődött az esemény, ugyanis megérkezett hazánkba az első külföldi sportoló, az indiai távolugró, Murali Sreeshankar, aki jelenleg negyedik helyen áll a kvalifikációs listán. Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója elmondta, sokan követik őt a jövő héttől, amerikai, jamaicai és norvég világsztárok döntöttek úgy, hogy a felkészülés utolsó napjait a helyszínen dolgozzák végig. Győrben, Kecskeméten, Gödöllőn és Nyíregyházán is biztosítottak a körülmények a felkészüléshez.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.12.07 22:09:34

Egyéb csapat nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nem érdemes összevetni a nyugati és a magyar szurkolói kultúrát, más volt a szocializáció folyamata, a sokkal érzelmesebb emberek szeretnek sokkal szélesebb skálán mozogni – teljes joggal. Csak a skála végpontjait érdemes közösen meghatározni, ha tényleg mindenki a klub érdekeit tartja szem előtt. Mert a klubnál a játékos, a vezető és a szurkoló sem lehet több.

2023.11.30 10:50:46

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.29 10:45:37

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.29 10:36:08

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.20 17:59:46

Egyéb csapat nemzetisport.hu

A sport attól olyan szép, hogy mindenki nyerhet a végén. (X)