AutoGP: Kiss Pál Tamás Monzában is második lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.31. 16:50
null
Kiss Pál Tamás a hazai futam után Monzában is második lett (Fotó: KPT Media)<br />
Kiss Pál Tamás a második helyen végzett az AutoGP-sorozat monzai állomásának szombati futamán. A magyar versenyző a győztes Markus Pommer után 1.5 másodperccel ért célba.

 

Hazai dobogós helyezését követően az Auto GP World Series monzai versenyhétvégéjének első futamán is második helyen ért célba a továbbra is technikai problémákkal küzdő Kiss Pál Tamás.

A Franciaországban első Auto GP-s győzelmét megszerző 23 éves versenyző, ahogy már idén megszokhattuk tőle, ezúttal is remekül jött el a rajtnál, és a piros lámpák kialvása után néhány pillanattal már a negyedik helyen haladt, támadva a harmadik helyért a Super Nova International olasz versenyzőjét, Michela Cerrutit.

Tamás gyorsabb volt hazai környezetben versenyző riválisánál, ám technikai gondjai miatt mégsem tudott előzni. A miskolci pilóta továbbra is fékproblémákkal bajlódott, amelynek jelentősége szerencsére a folyamatos súlycsökkenéssel párhuzamosan egyre kisebb lett.

A kötelező kerékcsere ezúttal is rendben lezajlott a Zele Racingnél, és a magyar versenyző elmondása szerint a kiállás után a fékproblémák is megszűntek, így nagyjából a saját tempóját tudta autózni a folytatásban, ám a kigyorsításokon véleménye szerint sokat vesztett riválisaival szemben.

A futam utolsó etapjában Tamás egyre jobban tapadt a versenyt magabiztosan vezető Markus Pommerre, ám megelőzni már nem tudta német riválisát, aki a tegnapi időmérőn megszerzett pole pozíciót győzelemre váltotta. A Zele Racing magyarja mögött Pommer csapattársa, Cerruti ért célba, megszerezve idei első dobogós helyezését. A negyedik helyen a tegnapi második szabadedzést megnyerő Andrea Rodát, az ötödiken pedig Michele La Rosát intették le.

A pontversenyt továbbra is a fordulótól távol maradó Szato Kimija vezeti, Kiss Pál Tamás a második, míg Markus Pommer a harmadik.

A versenyhétvége programja holnap a 11.20 órakor kezdődő második futammal zárul, amelyet a mai napon rendkívül balszerencsés Kevin Giovesi kezdhet az első helyről.

„Nagyszerű érzés volt újra a dobogón állni! Talán ha két körrel hosszabb a verseny, akkor az első hely is meglehetett volna, de nem vagyok telhetetlen. Sajnos továbbra is voltak technikai gondjaim, de ennek ellenére sikerült jó versenyt futnunk. Még egy futam hátra van, ahol újabb fontos pontokat szeretnék gyűjteni. Jó lenne dobogóra állni újra, de a hetedik helyről ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.” – mondta el a futam után Kiss Pál Tamás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik