Csavard be, mint Salvio és szerelj úgy, mint Garay!

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2013.01.13. 13:01
Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok ezzel, de én szinte sohasem tudom előre megtippelni a klasszikusok végeredményét. A tippjeim során pedig mindig...

Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok ezzel, de én szinte sohasem tudom előre megtippelni a klasszikusok végeredményét. A tippjeim során pedig mindig is igyekeztem objektív lenni, de az sem segített. Épp ezért gondoltam úgy, hogy a ma esti Benfica-Porto beharangozója legyen egy rendhagyó, interaktív írás, ahol tulajdonképpen rajtad múlik, kedves olvasó, hogy milyen eredmény születik majd.Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok ezzel, de én szinte sohasem tudom előre megtippelni a klasszikusok végeredményét. A tippjeim során pedig mindig is igyekeztem objektív lenni, de az sem segített. Épp ezért gondoltam úgy, hogy a ma esti Benfica-Porto beharangozója legyen egy rendhagyó, interaktív írás, ahol tulajdonképpen rajtad múlik, kedves olvasó, hogy milyen eredmény születik majd.

A szabályok tulajdonképpen nagyon egyszerűek. Neked csak rá kell hangolódnod az adott játékos agyára, hogy aztán manipulálni tudd azt. Egyszerűbben fogalmazva ki kell választanod egy adott helyzetben a felsorolt lehetőségek közül, hogy melyik lenne ott, és akkor - szerinted - a jó döntés. A döntéseidnek természetesen következményei lesznek, hogy milyenek, azokat te magad is elolvashatod az adott színeket követve. Ha sikerült végigvinni a meccset, akkor komment formájában közzéteheted, hogy milyen eredmény született nálad.

Sokáig gondolkodtam rajta, hogy ki bőrébe bújtassalak benneteket, de végül úgy döntöttem, hogy Salvio és Garay lesz az. A szerkesztők szemében talán Salvio a legmegosztóbb játékos, egy hátvéd döntésein pedig nagyon sok múlik, így jön a képbe Garay. Na, de nem is papolok tovább, kezdődjön a meccs!

Salvio: Több, mint 60 ezer ember van a stadionban és igencsak feszült vagy. A jobbszélen várod a középkezdést. A bíró sípja után Cardozóék el is végzik azt, majd pedig a hátvédek kezdenek el passzolgatni. Jardel ezt egy idő után megunja, majd egy szokatlanul remek labdával indít téged a jobbszélen. Sprintelsz vele, ahogy csak bírsz, de Alex Sandro már a nyomodban van. Mit teszel?

Sprintelsz tovább a labdával egészen a szögletzászlóig, ott pedig megpróbálod legjobb tudásod szerint beadni középre, ahol már Cardozo és Lima is érkezik, viszont ott létszámfölényben vannak a kékmezesek. Lesz, ami lesz.

Hirtelen megállsz a lasztival, Alex Sandro pedig továbbsodródik. Nyersz így egy kis teret, majd megpróbálod indítani Cardozót egy lapos labdával.

Futsz még egy kicsit, és egy megfelelő pillanatban hátrasarkazod a lasztit Maxinak, aki üresen érkezik a hátad mögött.

Most pedig lássuk, hogy milyen következményei lettek a tetteidnek. A színek már adottak, amelyiket választottad, az szerint olvass tovább. Ne csalj, mert lefejel a Bruno Alves!

A beadásod nem sikerül rosszul és Cardozo meg is próbál lecsapni rá. Felugrik, hogy befejelje, de Otamendi is résen van. Majdnem összefejelnek a srácok, végül Otamendiről szögletre pattan a labda. Melgarejo kisszögletét Gaitán lövi be ravaszul a tömegnyomorba, ahol némi kavarodás után Lima Hélton kapujába kotorja a labdát. Van öröm és boldogság. Ezután a Porto birtokolja a labdát és támad is serényen, viszont igazán nagy helyzetekig nem jut. 25 perc telt el eddig a játékból.

Jó az indítás Cardozónak, ő viszont nem várja meg Otamendit, megpróbálja rálőni a tizenhatoson kívülről. Úgy két méterrel lő fölé, majd bosszankodik egy sort. A kirúgás után a Portó vezet egy nagyon veszélyes támadást, de végül Varela a döntő pillanatban elügyetlenkedi a ziccert. Semmi említésre méltó nem történik ezután, és már 25 perc le is telt a játékból.

Jó ötletnek tűnt, de Maxitól gyorsan elveszi a lasztit Lucho, de nem sokáig jut, mert a harcos uruguayi utánacsúszik. Nem volt egy szép megoldás, Lucho pedig a földön is marad. Hosszas vita és dulakodás után a bíró fölmutatja a sárga lapot Maxinak.

Maxi PereiraMoutinho pimasz módon, gyorsan végzi el a szabadrúgást - a dulakodók még jóformán szét sem széledtek - Jackson Martínez pedig egyedül viheti a kapura a lasztit. Nem hibázik és begurítja Artur mellett. Jobban kéne figyelni az ilyen dolgokra. Középkezdés után nemsokkal adódik egy nagy helyzet előtted, de luftot rúgsz a labdába, viszont így lesz jó Enzo Péreznek aki erőből küldi be. Gyors egyenlítés és még csak 25 perc telt el. Te jó ég, hát mi lesz itt?

Garay: Artur egy nagyon kiélezett helyzetben meglepő módon hozzád passzol ahelyett, hogy kivágná a francba, pedig Varela ott áll melletted. Mit teszel?

Visszapasszolod Arturnak, bár nagyon kockázatos a dolog. Viszont ha Artur ezt már kibikázza, akkor nem lehet gond.

Megpróbálod kivágni oldalra, bár ez is nagyon kockázatos, hisz Varela beleléphet és elveheti, sőt, már Moutinho is itt ólálkodik.

Egyszerűen kivágod szögletre, hiszen ez tűnik most a legbiztosabbnak.

Nem is beszélek mellé, lássuk hát a medvét!

Brumm ...és Artur ezt már ki is bikázza, a Portónak pedig ez volt az utolsó "helyzete" az első félidőben. Mi még támadunk egyszer, de Lima lövése pontatlan. Talán majd a szünet után...

Nem bizonyult valami jó ötletnek, hisz ahelyett, hogy kiment volna a laszti, Varela lábáról épp Moutinhohoz pattan, aki ezután nem tököl sokat, hanem bebombázza a léc alá. Arturnak esélye sem volt, bár nagyon közel állt a bravúrhoz. A félidő végéig semmi említésre méltó nem történik ezután.

Lucho szöglete nagyon veszélyesen jön, de ahelyett, hogy Jackson, vagy Varela bólintaná be, Melgarejo teszi meg nekik ezt a szívességet. Ajjajj Lorenzo, idén ez már a második öngólod. Megveregeted a vállát és biztatod őt, de a paraguayi legszívesebben a föld alá bújna. A félidő lefújása előtt a Portó is hibázik egy nagyot. Hélton Lima elé üti ki a labdát, aki könnyűszerrel gurítja azt be.

Félidő van, a játékosok elvonulnak az öltözőbe, a cserék ki a pályára, neked pedig van időd egy sört bontani, közben pedig lehet kántálni a jobbnál jobb rigmusokat.

Garay: Nem épp így képzeleted el a második félidő megkezdését. A Portó már az elejétől zúdítja rátok a támadásait, de eddig még nem vezették őket sikerre. Most viszont Jackson száguld a kapu felé és már csak te akadályozhatod meg, hogy lövéssel próbálkozzon. A tizenhatoson belül vagytok. Mit teszel?

Jackson látványosan gyorsabb mint te, de megpróbálkozol egy becsúszással. Ebben nagy a kockázat, hisz akár büntetőt is fújhat a bíró, ha Jackson elesik.

Nem mersz becsúszni, inkább próbálod testtel megzavarni a kolumbiait. Ettől tovább nem mész, hisz látod, hogy Artur már érkezik ki a kapujából. Bízol benne, reméled, hogy nem eteti meg őt Jackson.

A lájtos mezráncigálás még belefér, gondolod magadban, és amikor ezzel látszólag lelassítod a szélvészgyors Jacksont, megpróbálod elkotorni előle a labdát. Közben látod, hogy Artur is kilépett már Jacksonra.

Lássuk hát, hogy mi fog kisülni ebből!

Jackson Martinez

Bizony Jackson nagyon gyors, így a becsúszásod sem hatásos, hisz nem éred őt el vele. Innen már egyedül viszi kapura, elgurítja a kijövő Artur mellett, de a kapufa vet véget az akciónak, no meg ugye a szemfüles Artur, aki ráveti magát a visszapattanó labdára. Ezek után a Portó visszább vesz a lendületből és mi kerekedünk felül. Gólt azonban nem tudunk lőni. Nyakunkon az utolsó 10 perc.

Jackson viszont nem is próbálja meg kicselezni Arturt, hanem inkább elemi erővel belerúg egyet a labdába, ami a jobb felső sarokban landol. Lehajtott fejjel baktatsz vissza a helyedre, érzed, hogy ebben a gólban te is jócskán benne vagy. A legszörnyűbb viszont az, hogy már a 80. percben járunk és nem találtok rést a portói védelmen. A közönség lassan kezdi elveszíteni a türelmét.

Elkotorni ugyan nem sikerült, viszont épp annyira értél a labdába, hogy az megzavarja Jacksont, aki így hosszabban tolja meg azt a kelleténél. Artur lecsap a labdára, Jackson pedig átbukfencezik rajta. Ez meleg volt, de nincs idő leállni. A rohamok ezúttal tőlünk jönnek és egy szöglet során az utóbbi időben igencsak jól játszó Matic fejeli a kapuba a labdát. A Portó még magához sem tért, és már érkezik is az újabb akció. Gaitán egy gyönyörű csel után önzetlenül Cardozo elé teszi a lasztit, aki azt ezek után már csak bevezeti a kapuba. 80 perc telt el, jöhet a hajrá.

Salvio: Egy kontratámadás során kapsz nagyszerű passzt Enzótól. Robogsz a kapu felé, hisz a kékmezesek szinte még hátra sem értek. Egyedül Otamendi állja az utadat. Mi teszel?

Megpróbálsz kitérni előre, tehát a jobbszél felé veszed az irányt, innen pedig már csak beadod az érkező társaknak.

Lelassulsz és megvárod míg néhány társad felér a támadással. Egy megfelelő pillanatban kiugratod a néhány perccel ezelőtt beálló Rodrigót.

Rávezeted a labdát Otamendire, majd pedig megpróbálod becsapni egy megkerülős csellel.

Na, vajon mi történik ezután?

Salvio

Sikerül is beadni valahogy, viszont túl hosszú a beadásod mindenkinek, így csak bedobás lesz belőle a Porto javára. A hosszabbításig szinte csak a Porto térfelén van a labda, de igazán nagy helyzet egyszer sem adódik előttetek. A végén még Rodrigo jut el egy kapufáig - jól látszik, hogy maga sem tudja, hogy lőtte el - de semmi több. A bíró lefújja a meccset.

Rodrigónak pontos az indítás, viszont szegény fiú rosszul veszi át a labdát, Mangala pedig könnyűszerrel szereli is őt. Ezután a Porto indít támadást, amely sajnos góllal végződik. Moutinhót ünneplik a társai. Nagy a feszültség, sok a hiba innentől minkét csapat játékában. Egy ilyet használ ki Rodrigo is. Danilo hazaadása túl rövid Héltonnak, erre pedig lecsap az ifjú spanyol. Hélton lába között megy be a labda. Higgadt megoldásnak nem nevezhető, viszont ezúttal eredményes volt. Az utolsó percekben sok a szabálytalanság mindkét oldalon, viszont a bíró úgy gondolja, hogy belenyúl a játékba és tizenegyest fúj egy olyan - igencsak kérdéses - kezezésnél, amely a tizenhatos vonalán történik. Jackson végzi el a büntetőt, viszont a panenkás próbálkozását Artur lefüleli. Nemsokkal ezután a bíró véget is vet a mérkőzésnek.

Viszonylag ritkán jön össze ez a fajta csel egy ilyen helyzetben, de most sikeres volt. Egyedül vezeted a labdát a kapura, Hélton pedig kimozdul rád. Mivel próbálkozol?

A., Megpróbálod kilőni a bal alsót.

B., Megpróbálod kilőni a jobb alsót.

C., Rávezeted a labdát Héltonra, reméled, hogy megpróbál majd rávetődni a labdára, te pedig majd ekkor becsaphatod egy csellel.

A: Pontos lövés a bal alsóba. Nincs is ennél jobb érzés, nem sokkal a meccs vége előtt téged ünnepel mindenki. Középkezdés után már semmi érdemleges nem történik. Vége a meccsnek.

B: Épp, hogy csak mellé megy a lövés. Azért ezt a helyzetet illett volna kihasználnod, ezt te is jól tudod. Fogod is a fejedet, de már szaladsz is hátra, hisz a Porto támad. Szerencsére Varela is rossz döntést választ egy ajtó-ablak helyzet során, így a gól ott is elmarad. Nemsokára a bíró le is fújja a meccset.

C: Úgy is történik, ahogy gondoltad. Hélton rávetődik a labdára, te pedig elhúzod mellette, viszont nagyon kisodródsz a labdával, amit aztán már nem tudsz benn tartani. Kirúgás következik. Rendkívül gyors az iram, a feszültség pedig szinte már tapintható. Egy csúnya szabálytalanság után a bíró felmutatja a piros lapot Mangalának, sőt a kakaskodó Maxit is leküldi a pályáról. Cardozo vitatkozik a nemrég becserélt Martinsszal, hogy ki végezze el a szabadrúgást. Végül Cardozo áll oda, és gyönyörűen be is küldi a jobb felsőbe. Te vagy az első, aki a nyakába ugrik. Kicsi a rakást játszotok, és be is ütöd az orrodat a nagy ünneplés alatt valaki térdébe, de perpillanat le se szarod. JJ integet, hogy gyere le a pálya szélére, mert vérzik az orrod. Vérző pofával, vigyorogva bandukolsz le az oldalvonalhoz. A meccs végét jelző sípszót ápolásod közben hallod.

Itt a vége, fuss el véle. Remélem, hogy sikerült becsületesen végigvinni a meccset az általad kiválasztott szálon. Ha így történt, akkor kíváncsian várjuk, hogy milyen eredmény született nálad.

Ne feledjétek, az igazi meccs 21:15-kor kezdődik ma este, a DigiSport 1 pedig 21:10-től jelentkezik. Mindenkinek jó szurkolást kívánok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik