Nemzetisport.hu 2009.10.12 14:16 Frissítve: 2014.02.07 01:16

Sepp Blatter a Debrecen BL-meccsén

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke, Sepp Blatter október 20-án, kedden a Puskás Ferenc Stadionban nézi meg a DVSC-TEVA–Fiorentina BL-csoportmérkőzést – tudta meg a Nemzeti Sport.

Sepp Blatter is Budapestre látogat (fotó: Reuters)
Sepp Blatter is Budapestre látogat (fotó: Reuters)

A futballvilág első embere arra a konferenciára érkezik Budapestre, amelyet a FIFA 6+5-ös szabályának bevezetésének támogatására szervezett meg kollégáival együtt Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, fideszes képviselő.

„A nemzetközi szövetség tervezete szerint a jövőben a nemzeti bajnokságokban a hat saját nevelésű játékos mellett öt légiós szerepelhetne egyszerre egy-egy klubcsapatban a mérkőzéseken – mondta a FIFA 6+5-ös szabálya kapcsán Bánki Erik a hétfői sajtóbeszélgetésen.

„A kezdeményezéshez több csapatsportág is csatlakozna, így az október huszadikán kezdődő budapesti konferencia nem csak a futballügyek miatt lesz érdekes. Több száz sportdiplamatát várunk, és a konferenciát megtiszteli látogatásával Joseph Blatter, a FIFA elnöke is, aki kedden a Puskás Ferenc Akadémiára látogat, hogy személyes tapasztalatokat szerezzen arról, milyen muníciói vannak a magyar utánpótlásnak, majd pedig a Puskás-stadionban nézi végig a Debrecen–Fiorentina Bajnokok Ligája-mérkőzést.”
 

2022.05.07 23:58:40

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A döntő azonban még hátravan. És ha széles e futballvilágon említeni kellene egy klubot, amelynek patinája, hírneve, kultusza, mítosza a Realhoz mérhető, én elsőként a Liverpoolt mondanám.

2022.05.06 23:51:38

Bajnokok Ligája CSINTA SAMU

ALAPVONAL. És már érkezett is az ejnye-bejnye Nyonból. Remélhetőleg nem több ennél, de hogy nem bagatellizálható kihágásról lehet szó, az is jelzi, hogy a felszólítás nyomán Kovács játékvezető sürgősen törölte az egyik közösségi portálon közzétett képeket, illetve a hozzájuk társított, kétnyelvű – magyar és román – szöveget.

2022.05.04 23:00:41

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Méltán beszélhetünk Klopp-korszakról, amelynek a mostani idény csak egy állomása.

2022.05.03 20:31:54

Bajnokok Ligája BACSINSZKI ÁDÁM (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A remekül kezdő spanyolok a szünetig ledolgozták kétgólos hátrányukat, a fordulás után viszont a Klopp-csapat bizonyította klasszisát.