MTI/B. D. K. 2021.02.25 10:19 Frissítve: 2021.02.25 10:33

MLSZ: várhatók még komoly nemzetközi mérkőzések Budapesten

A Puskás Arénában rendezett mind a három nemzetközi kupamérkőzésnek pozitív visszhangja volt és további budapesti meccsekre lehet számítani Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Az elmúlt hetekben három angol sztárcsapat is tiszteletét tette a Puskás Arénában (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Az kétségtelenül kijelenthető, hogy Budapest kicsit az európai labdarúgás fővárosa lett az utóbbi időszakban, hiszen jelentős mérkőzéseket rendeztünk, olyan topcsapatok érkeztek, mint a Liverpool, a Tottenham, vagy tegnap a Manchester City” – mondta el Sipos Jenő az M4 Sport csütörtök reggeli Sporthíradójában.

A múlt héten a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig–Liverpool, az Európa-ligában a Wolfsberger AC–Tottenham, majd szerdán a Mönchengladbach–Manchester City BL-találkozónak adott otthont a Puskás Aréna. Sipos Jenő úgy véli, hogy a mostani meccsekhez kitűnő ajánlólevél volt a tavaly szeptemberi európai Szuperkupa-mérkőzés, amely után kiváló értékelést kapott Magyarország az európai szövetségtől, az UEFA pedig így jó szívvel ajánlotta fel a budapesti lehetőséget azoknak a csapatoknak, amelyek a pandémia miatt kialakult helyzetben saját pályájukon nem tudják, nem tudták fogadni riválisaikat.

A szóvivő azt is elárulta, hogy a találkozókat komoly előkészületek előzték meg, minden érintett csapat elküldte szakembereit, akik ellenőrizték a körülményeket, többek között a pálya állapotát, az öltözőket, a VIP-szektort, vagy a szálláshelyeket. A szervezésben, rendezésben az MLSZ is részt vett, példaként emelte ki Sipos Jenő a szállítást és a sajtó kiszolgálását. Hangsúlyozta, hogy a mérkőzések rendkívül hasznosak az ország számára is, mivel a Budapesten járó sztárcsapatoknak az egész világon vannak rajongóik, így világszerte terjed Budapest és az ország jó híre.

„Azt gondolom, hogy lesznek még mérkőzések – jegyezte meg a szóvivő, aki azt is elárulta, hogy március 10-én női Bajnokok Ligája-meccsre kerül sor Magyarországon. – A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár a topcsapatok, akár bármelyik európai csapat szívesen választja, vagy választhatja Magyarországot, mi pedig szívesen látjuk őket. Az pedig felemelő érzés, amikor ezek a legendás edzők úgy nyilatkoznak, hogy remekül érezték magukat Magyarországon, kiválóak voltak a körülmények.”

Sipos Jenő az idei magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság előkészületeiről azt mondta, hogy jól haladnak, minden a tervek szerint alakult eddig. A nyári felnőtt Eb-vel kapcsolatban – amelynek Budapest társházigazdája – azt emelte ki, hogy az UEFA szeretné az eredeti időpontban, az eredeti helyszíneken, az eredeti tervek szerint lebonyolítani azt, de a járványhelyzet miatt még vannak bizonytalanságok. Szerinte március végén, április elején hozhat döntést a kontinentális szövetség a torna lebonyolításának részleteiről.

2021.04.16 11:56:22

Bajnokok Ligája MILITÁR IVÁN

A francia támadót ideje tisztelni a játékintelligenciája miatt is; az Eb-n a magyar válogatott ellen is láthatjuk. Elemzés.

2021.04.15 21:21:44

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY.   Az „újgazdagok” száma viszont annyira már nem újdonság, hogy különösebben meglepjen minket az előretörésük.     

2021.04.14 22:49:56

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem azt mondom, hogy szegény ember vízzel főz.

2021.04.14 20:19:30

Bajnokok Ligája VÉGH JÁNOS, PÓR KÁROLY

A BVB sokáig vezetett, de a Manchester City 11-esből egyenlített, majd 2–1-re nyert, és készülhet a PSG ellen.