BABJÁK BENCE
2021.08.03 07:48 Frissítve: 2021.08.03 08:30

FTC: „Fel kell állni a pofon után, és mindent beleadni”

Mint beszámoltunk róla, a kolozsvári CFR vagy a Young Boys vár a Ferencvárosra a BL-rájátszásban, ha a magyar bajnok túljut a cseh bajnokon. Az FTC védője, Henry Wingo egyelőre a szerdai ellenfélre, a Slavia Prahára összpontosít.

Jó csapatmunka, pontos passzok és persze a Fradi-gólok – valahogy így lehet összefoglalni, mi vezetheti sikerre a zöld-fehéreket, köztük a jobbhátvéd Henry Wingót (Fotó: Török Attila)

 

Kolozsvár vagy Bern? Azaz: CFR vagy Young Boys? Az Európai Labdarúgó-szövetség hétfő délben elkészítette a Bajnokok Ligája-rájátszásának sorsolását, és eldőlt, ha a Ferencváros továbbjut a Slavia Praha ellen, úgy a román és a svájci bajnok párharcának győztesével találkozik a következő körben (a mérkőzéseket augusztus 17-18-án, valamint 24-25-én rendezik). Ha azt az akadály is sikerrel venné Peter Stöger együttese, akkor az előző idényhez hasonlóan ismét BL-főtáblás lenne, ám Henry Wingo szerint kár ennyire előreszaladni.

„Ebben a pillanatban teljesen felesleges arról beszélni, mire lennénk képesek a lehetséges ellenfelekkel szemben    – mondta lapunknak a 25 esztendős amerikai védő, Henry Wingo. – Ha túljutunk a Slavia Prahán, még nagyon sokat beszélhetünk a CFR-ről és a Young Boysról, de egyelőre csak a cseh bajnokra figyelünk. Hatalmas hibát követnénk el, ha a szerdai meccsnél előrébb tekintenénk, most az a legfontosabb feladat, hogy olyan eredményt érjünk el a Groupama Arénában, amelyre építhetünk a visszavágón. A futballban bármi megtörténhet, mi örülnénk a legjobban, ha többgólos győzelmet aratnánk, de őszintén szólva nehezen tudom elképzelni, hogy már Budapesten eldől a párharc.”

A nemzetközi porondon a nyáron nem hibázott a Ferencváros, a koszovói Prishtina (3–0, 3–1) és a litván Zalgiris (2–0, 3–1) ellen egyaránt kettős győzelemmel jutott tovább a magyar bajnok, ám az NB I nyitányán meglepő vereséget szenvedett hazai pályán a Kisvárdától (1–2). A találkozó után az osztrák szakvezető arról beszélt, hogy elsősorban nem a vereség, hanem játékosai hozzáállása bosszantotta.

„Igaza van Peter Stögernek, minden futballistának meg kell értenie, hogy olyan klubban szerepel, amelynél mindig a győzelem az elvárás    – folytatta a jobbhátvéd. –   Ebből a szempontból mindegy, hogy a hazai bajnokságban vagy a nemzetközi porondon lépünk-e pályára, itt mindig száztíz százalékot kell adni. A halványabb teljesítmény okait viszont nem a sajtóban kell elemezni, és annak sincs értelme, hogy egyetlen gyengébb meccs után egymásra mutogassunk. Fel kell állni a pofon után, és mindent beleadni a Slavia ellen.”

Ha az FTC kiesik, úgy az Európa-liga rájátszásában a Dinamo Zagreb vagy a Legia Warszawa lesz az ellenfél.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ferencváros–Slavia Praha (cseh) – élőben az NSO-n!
Groupama Aréna, szerda, 20.00 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Jesús Gil Manzano (spanyol)

A CFR vezetőedzője, Marius Sumudica bekeményített
A kolozsvári CFR az egyetlen versenyben maradó román csapat az európai kupákban. Marius Sumudica, a CFR edzője nem akarta kommentálni a rájátszás sorsolását, mondván, kizárólag a Young Boys elleni találkozó foglalkoztatja. A szakember az összecsapás előtt egy nappal kitette a keretből Alexandru Chipciut, mivel a 32 éves, 46-szoros román válogatott középpályás nem akarta folytatni az edzést, amikor Hindrich Ottó kapus arcon találta egy labdával. Az edző szerint végleg elválnak a klub és a játékos útjai, mert nincs szüksége közösségromboló egyénekre. Alexandru Chipciu a második játékos, akit a júniusban kinevezett Marius Sumudica fegyelmi okokból eltávolít a csapatból, az ausztriai edzőtáborból Mario Rondón ve­nezuelai támadót küldte el.
B. O. M.

 

2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.