Dibusz támadó felfogású Qarabagra számít; Gros, a távoli lövések mestere

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.02. 23:12
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a válogatottal 2019-ben járt már Azerbajdzsánban, igaz, az Európa-bajnoki selejtezőn Gulácsi Péter védett, ő pedig a kispadon ült. A mieink három egyre győztek, azt a találkozó is Bakiban rendezték, csak másik stadionban. Az emlékek szépek, s a kapus reméli, újabbat szerezhet a Qarabag elleni BL-selejtezőn. Arra a kérdésünkre, hogy ha a 0–0-s és az 1–1-es eredmény között kell választania, mire voksolna, azt mondta, a gól nélküli ikszre. „Mégiscsak kapus vagyok, akkor alszom jól, ha nem kapunk gólt – mondta. – De ha nyerünk három kettőre idegenben, ám legyen, inkább kapjunk gólokat!”
Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a válogatottal 2019-ben járt már Azerbajdzsánban
, igaz, az Európa-bajnoki selejtezőn Gulácsi Péter védett, ő pedig a kispadon ült. A mieink három egyre győztek, azt a találkozó is Bakiban rendezték, csak másik stadionban. Az emlékek szépek, s a kapus reméli, újabbat szerezhet a Qarabag elleni BL-selejtezőn. Arra a kérdésünkre, hogy ha a 0–0-s és az 1–1-es eredmény között kell választania, mire voksolna, azt mondta, a gól nélküli ikszre. „Mégiscsak kapus vagyok, akkor alszom jól, ha nem kapunk gólt – mondta. – De ha nyerünk három kettőre idegenben, ám legyen, inkább kapjunk gólokat!”

Ana Gros fiatal játékosként, még 2010-ben került először a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatához, amelynél két évet töltött. A szlovén válogatott jobbátlövő akkor két bajnoki cím mellett kétszer nyert Magyar Kupát, az idén pedig azzal a céllal tért vissza a Rába-partiakhoz, hogy a még hiányzó Bajnokok Ligája-trófeát is elhódítsa. A 31 éves légiós lapunknak elmondta, legnagyobb erőssége a távoli lövés, s talán éppen ez a stratégiai elem az, ami kicsit hiányzott az ETO játékából az elmúlt évben. Úgy véli, ha emiatt kicsit agresszívabban kilépnek rá a védők, a társainak több helyük lehet majd a gólszerzésre.

Interjút adott az Infobae-nak Mauricio Pochettino. Az argentin edző a nyári felkészülés előtt bontotta fel a szerződését a Paris Saint-Germainnel. Azt mondta, igyekszik tanulni a Párizsban szerzett tapasztalatokból, s biztos benne, hogy ez sokat segíti majd a jövőben. A PSG-nél eltöltött időszakára részben jó érzéssel tekint vissza: megnyerték a bajnokságot, a kupát és a Szuperkupát. Ám mivel a fő cél a Bajnokok Ligája megnyerése, minden idény bukás, amikor ez nem sikerül. Nem csak az előző kiírásban volt így, a tulajdonosváltás óta ez a helyzet. Pochettino szerint azonban előbb-utóbb összejön a klubnak a BL-siker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik