BL: Új arcát láttam a magyar bajnoknak – Dino Zoff

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2020.11.26. 11:27
null
Dino Zoff elismerően beszélt a Ferencvárosról (Fotó: AFP, archív)
A Juventus korábbi világbajnok kapusa, Dino Zoff szerint a Ferencváros minden szempontból méltó ellenfele volt a torinóiaknak a két csapat keddi BL-mérkőzésén.

 

– Miként értékeli a Juventus stadionjában történteket?
– Kíváncsi voltam, az első találkozó forgatókönyve mennyiben változik – mondta a 78 éves Dino Zoff, aki a meccs másnapján adott lapunknak rövid telefoninterjút. – Új arcát láttam a magyar bajnoknak, amely Budapesten még alárendelt szerepet játszott, ezúttal azonban minden szempontból méltó ellenfele volt a Juventusnak.

– Meglepte a mérkőzés alakulása?
– Számítottam rá, hogy a Juventusnak nem lesz annyira könnyű dolga, mint korábban. Arra már kevésbé, hogy a Ferencváros ilyen egységesen, magabiztosan játszik. Csak elismeréssel beszélhetek a keddi teljesítményéről.

– Különleges őszt él mostanság a magyar labdarúgás: a Ferencváros Bajnokok Ligája-szereplésével párhuzamosan a válogatott kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt, és megnyerte B-ligás csoportját a Nemzetek Ligájában. Olaszországból érzékelhető a változás?
– Innen kevésbé látunk rá a magyar futballban zajló folyamatokra, mint önök odahaza, de az elért eredmények biztatók. Én is örülök nekik, mert Magyarország fényes futballmúltja alapján megérdemelné, hogy fontos szerepet játsszon a nemzetközi labdarúgásban. Puskás Ferencék szintjét elérni szinte lehetetlen, de az előrelépéshez sok sikert kívánok a magyaroknak. 

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította:Csillag Péter, Határ Dávid (szöveg), Pusztai Viola (videó) és Árvai Károly (fotó)

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ

JUVENTUS (olasz)–FERENCVÁROS 2–1 (1–1)
Torino,Allianz Stadion, zárt kapuk mögött.Vezette: Siebert (német)
JUVENTUS:Szczesny – Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro – McKennie (Kulusevski, 62.), Bentancur (Rabiot, 83.), Arthur (Ramsey, 83.), Bernardeschi (Chiesa, 62.) – Dybala (Morata, 62.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Andrea Pirlo
FTC:Dibusz – Blazic, Frimpong, Dvali – Lovrencsics G. (Botka, 74.), Sigér D. (Laidouni, 74.), Somália, Heister – Zubkov (Isael, 70.), Uzuni, Nguen (F. Boli, 70.).Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Gólszerző:C. Ronaldo (35.), Morata (90+2.), ill. Uzuni (19.)

A csoport másik mérkőzésén
Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) 0–4 (Dest 52., Braithwaite 57., 70. – a másodikat 11-esből, Griezmann 90+2)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 4
13–2 +11 12
2. Juventus 4 3 1 8–4 +4 9
3. Dinamo Kijev 4
1 3 3–10 –7 1
4. FERENCVÁROS 4 1 3 5–13 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik