BL-selejtező: Akkora hangzavarra számítok, amilyet még nem éltem át Fradi-meccsen – Wingo

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 11:11
null
Henry Wingo örül, hogy itthon kezdi a párharcot az FTC (Fotó: Török Attila)
Henry Wingo, a Ferencváros hátvédje örül, hogy otthon kezdik a Slovan elleni BL-párharcot, és bízik benne, hogy a Groupama Aréna hangulata bénítóan hat az ellenfélre.

– Az FC Zürich vagy a Qarabag lenne-e keményebb ellenfél?
– Ezzel ráérünk akkor foglalkozni, ha túljutunk a Slovanon – felelte lapunknak Henry Wingo, a Ferencváros amerikai hátvédje, miután az UEFA hétfői sorsolásán kiderült, hogy a Ferencváros–Slovan párharc győztese a svájci vagy az azeri együttessel találkozik a Bajnokok Ligája-selejtező következő körében. – Egyfelől kemény párharc vár ránk, másfelől egyik csapatot sem ismerem annyira, hogy szakmailag meg tudjam ítélni. Ha ragaszkodik a válaszhoz, akkor a hosszú utazás elkerülése miatt a svájci ellenfelet mondanám. Egyetlen találkozóra sem jó órákig repülni, aztán pedig megküzdeni az időeltolódással. Azerbajdzsánban ez várna ránk, de ahogyan mondtam, ezzel egyelőre kár foglalkozni.

– Mire számít a Slovan ellen?
– Különleges összecsapás lesz, az biztos. Kemény kilencven perc vár ránk, amely nemcsak a két klub közös történelme miatt fontos, hanem azért is, mert szeretnénk bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ehhez pedig a szlovák bajnokot is le kell győznünk. Nem álmodozunk a főtábláról, hanem elvárjuk magunktól, hogy eljussunk oda, ez pedig hatalmas különbség. Ezzel együtt érezzük, mit jelent ez a párosítás a Fradi-családnak, ennek szellemében alaposan felkészültünk az ellenfélre, készen állunk.

– Mi lehet a pozsonyiak gyenge pontja?
– Hétfő délelőtt elemeztük a legutóbbi találkozóikat, a szakmai stáb megmutatta, hol okozhatjuk nekik a legtöbb gondot, de értelemszerűen a részletekbe nem mehetek bele. Azt viszont megígérhetem, hogy aki leül megnézni a meccset, az pontosan látni fogja, mi a tervünk.

Henry Wingo a Tobol ellen próbálta helyzetbe hozni a ferencvárosi támadókat – a Slovan csatárai várhatóan több munkát adnak majd neki is (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)
Henry Wingo a Tobol ellen próbálta helyzetbe hozni a ferencvárosi támadókat – a Slovan csatárai várhatóan több munkát adnak majd neki is (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

– Örül, hogy hazai pályán kezdik a párharcot?
– Igen. Az általános vélekedéssel ellentétben, szerintem a kupameccset otthon kezdő csapat van előnyben. Hazai pályán mindenki győzelemre játszik, és sokkal jobb egy hétig úgy készülni a visszavágóra, hogy előnyben vagyunk, mint ha azzal kelnénk és feküdnénk, hogy hátrányba kerültünk, és ezt valahogy le kell dolgoznunk. A hazai pálya és a közönség ezúttal is mellettünk szól, ha kedvező eredményt értünk el, a szlovákokon lesz nagyobb nyomás, hogy a második meccsen valahogy megfordítsák a párharcot. Ezzel szemben mi nyugodtabban készülhetnénk.

– Mekkora szerepe lesz a szurkolóknak a párharcban?
– Biztos vagyok benne, hogy a Groupama Arénában és Pozsonyban is telt ház vár minket. Játszottam már telt ház előtt hazai pályán, de szerdán akkora hangzavarra számítok, amilyet még nem éltem át Fradi-meccsen. A tábor most lesz a leghangosabb, és ha valami, akkor a stadionunk atmoszférája nyomaszthatja az ellenfelet.

– Mi garantálhatja a sikeres nemzetközi kupamenetelést?
– Ez több tényezőből áll össze. Korán kezdtük a felkészülést, az erőnlétért felelős stáb pedig kifogástalan munkát végez. Már most, július közepén kirobbanó erőben várjuk a meccset. Taktikailag is rendkívül aprólékosan felkészülünk a soron következő ellenfélre, emellett ott van a táborunk, amely általában az idegenbeli meccseinken is hangosabb a hazainál. A negyedik faktor pedig a tisztelet hiánya, amelyet olykor az ellenfél oldaláról érzek. Az utóbbi években a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is szerepeltünk, ennek ellenére sokan még mindig nem veszik elég komolyan a Ferencvárost. Márpedig ha érezzük, hogy valaki nem ad száz százalékot ellenünk, azonnal élünk a lehetőséggel.

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
(július 20., szerda)
20.00: FERENCVÁROS
–Slovan Bratislava (szlovák) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
VISSZAVÁGÓ (július 27., szerda)
20.30: Slovan Bratislava (szlovák)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik