BL: Mourinhót kilencven percen át inzultálták, erre ő...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 23:39
null
José Mourinho mérkőzés utáni reakciója (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo csodagóljára két találattal válaszolt a Manchester United, így a Juventus odahaza veszítette el tökéletes mérlegét a Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportkörében. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Soha nem jó elveszíteni egy mérkőzést, de talán ez volt a legjobb módja a részünkről ennek. Még mindig a csoport élén állunk, és biztos vagyok benne, hogy elsőként jutunk tovább. A BL speciális sorozat, soha nem dőlhetsz hátra, bármi is történjen. Domináltunk az első félidőben, sok helyzetet teremtettünk, majd sokszor eldönthettük volna a mérkőzést. A Manchester semmit sem tett a mérkőzés megnyeréséért, de nem fogom ezt a balszerencsére, inkább úgy fogalmaznék, hogy mi ajándékoztuk neki ezt a győzelmet” – értékelt a Juve-játékosként első BL-találatát szerző Cristiano Ronaldo.

„A csapat jól játszott, de sokat kell még fejlődnünk a helyzetek gólra váltásában – így a hazaiak vezetőedzője, Massimiliano Allegri.Még mindig mi vezetjük a csoportunkat, azt hiszem, ez segít nekünk ebben a hosszú menetelésben, és ebből a vereségből sokat tanulunk majd. Gratulálok a játékosaimnak, de a jó teljesítmény győzelem nélkül nem sokat ér. Sok lehetőségünk volt ezen az estén a győzelem bebiztosítására, Ronaldo rendkívüli gólt szerzett, ám aztán sok helyzetünk kimaradt. Ha igazán jó formában lennénk, az első félidőben három vagy négy gólt szereztünk volna.”

„Szép győzelmet arattunk, és ez a legfontosabb – így a Manchester United középpályása, Paul Pogba a mérkőzés után. – Az olasz szurkolók nagyon kedvesen fogadtak, és ennek igazán örülök. Remek csapat ellen játszottunk, de a legfontosabb, hogy három pontot szereztünk. Megünnepeltem a gólunkat, sok emberen megpattant a labda, mielőtt a kapuban kötött volna ki. Csapatként futballoztunk a legvégéig, és nagyon jól ment nekünk. Mintha a legvégén extra erőt kaptunk volna valahonnan a fordításhoz.”

„Micsoda utolsó öt perc volt! Remek mérkőzés, remek este, Olaszországban három pontot szereztünk a Juventus ellen, ez egyszerűen elképesztő – lelkendezett az egyenlítő találatot szerző Juan Mata.A Juvének fantasztikus játékosai vannak, igazi topcsapat, de mi három ponttal térünk haza Manchesterbe. Ilyen a futball! Az első félidőben nem voltunk rosszak, volt néhány helyzete az ellenfélnek, aztán a második félidőben Cristiano Ronaldo fantasztikus gólt szerzett. Volt ezt követően pár helyzetük, de mi nyertünk, mert képesek voltunk fordítani. Nagyon nagy lépést tettünk a továbbjutás felé. Az öngól? Fogalmam sincs, nem láttam, hogyan született. A szabadrúgásom előtt elszántan, önbizalommal telve léptem a labdához, mert sokat gyakoroltam, minden edzés után fogok egy labdát, és gyakorlok a kapusok segítségével.”

A lefújás utáni jelenetek

„Ezen a gyönyörű olasz napon kilencven percen át inzultáltak engem a szurkolók, én nem inzultáltam őket, csak a végén reagáltam rá egy kicsit. Tudom, milliók lennének boldogok itt, ha nyernének. Tisztelem a Juventust, tisztelem a játékosait és a menedzserét. A fiaimra pedig különösen büszke vagyok – így a lefújás után José Mourinho, a manchesteriek mestere. – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, topmérkőzés volt ez a javából, magas szinten teljesítettünk, öt perc alatt megfordítottuk az állást. Néhány játékosom a hazai interjúk közben olyan fura volt… De úgy kellett ide jönnünk, hogy nem volt bennünk félelem, tudtuk, keményen kell harcolnunk az utolsó másodpercig. Jól kezdtünk, és mi irányítottuk a dolgokat. A Juventusnak fenomenális játékosai vannak, Ronaldo gyönyörű gólt lőtt, és az a középhátvéd micsoda gólpasszt adott! Fantasztikus csapat, elképesztő hazai eredményekkel. Odahaza a Young Boys ellen tulajdonképpen egy döntőt vívunk, ha nem csalnak a számításaim, egy győzelemmel továbbjutunk, ha a Valencia nem veri meg a Juventust.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Juventus (olasz)–Manchester United (angol) 1–2 (0–0)
Torino, Juventus Stadion, 41 470 néző. Vezette: Hategan (román)
Gólszerző: C. Ronaldo (65.), ill. Mata (86.), Bonucci (90. – öngól)

KORÁBBAN
Valencia (spanyol)–Young Boys (svájci) 3–1 (2–1)

Valencia, Mestalla, 36 480 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
Gólszerző: Santi Mina (14., 43.), Soler (56.), ill. Assalé (37.)

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 4 3 1 7– 2 +5 9
2. Manchester United 4 2 1 1 5– 2 +3 7
3. Valencia 4 1 2 1 4– 4 0 5
4. Young Boys 4 1 3 2–10 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik