BL: ikszes meccsre számít Portugáliában, a csoportból pedig továbbjutna Willi Orbán

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 13:34
null
Willi Orbán szoros meccsre számít a Benfica otthonában (Fotó: AFP)
Az RB Leipzig a 2018-as Bajnokok Ligája-tapasztalatát is kamatoztatva az egyenes kieséses szakaszig akar jutni a 2019–2020-as kiírásban. Ehhez az első – rendkívül fontos – lépést a Benfica otthonában teheti meg a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német klub. A 26 éves magyar válogatott bekk szerint a német bajnokságot négy forduló után vezető csapatban megvan a kellő minőség, de azt is tudja: a Bundesliga és a BL két külön kávéház.


Egy Európa-szerte jól csengő nevű ellenfél vár ránk a rendkívül hangulatos stadionban – mondta a Benfica elleni BL-mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Willi Orbán. – Ezzel együtt is a pontszerzés a célunk. Biztos vagyok benne, hogy szoros mérkőzés lesz. Tavaly harmincnégy fordulón át küzdöttünk és bizonyítottunk azért, hogy itt lehessünk, most szeretnénk kiélvezni a munkánk gyümölcsét és bizonyítani, hogy helyünk van a Bajnokok Ligájában. A két évvel ezelőtti csoportkörből sokat tanultunk, a célunk, hogy megérjük az egyenes kieséses szakaszt” – fogalmazott az RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya.

Jó csapatszellem uralkodik nálunk. A bajnokságot jól kezdtük, négy meccsből három győzelemmel és egy döntetlennel. De pontosan tudjuk azt is, hogy a két sorozatot nem szabad összemosni. Az európai klubfutball legnagyobb színpadán készülünk fellépni. Technikás, jó játékosaink vannak, főleg a támadó középpályán. Optimista vagyok, hogy képesek leszünk pontot, pontokat elhozni a Benficától” – tette hozzá Orbán, aki szerint ezzel együtt is a védekezés lesz a kulcsfeladat Portugáliában.

A lipcsei klub két évvel ezelőtt a Monaco, a Besiktas és a Porto mellett csupán a csoportja harmadik helyét szerezte, így tavasszal az Európa-ligában folytathatta. Ezúttal a Benfica mellett a Zenit és a Lyon alkotta trióból kellene legalább kettőt megelőznie a Willi Orbán által is említett cél eléréséhez.

Biztos vagyok benne, hogy kiegyenlített lesz a csoport, bárki bárkitől pontot rabolhat. Ezért is lenne fontos a jó kezdés” – idézte a 26 éves védőt az RB Leipzig weboldala.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
G-CSOPORT

18.55: Olympique Lyon (francia)–Zenit (orosz) (Tv: Spíler1)
21.00: Benfica (portugál)–RB Leipzig (német) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik