BL:  ferencvárosi BL-legendák méltatják az utódokat

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2020.10.01. 13:29
null
A Ferencváros 25 év után jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe (Fotó: fradi.hu)
Mint arról beszámoltunk, az 1995-ös Ferencváros tagjai elismerően nyilatkoztak a mostani együttesről, amely kedd este kiharcolta a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutást. Lapunknak a siker kapcsán további FTC-kiválóságok fejtették ki a véleményüket.

Zoran Kuntics, az 1995-ben BL-csoportkörös FTC támadója   reméli, hogy nem kell majd újabb 25 évet várni a következő BL szereplésre.   

„Tudatos építkezés eredménye a BL-csoportkör elérése, a klubvezetőség évről évre lépett előre, és Szerhij Rebrov, valamint Hajnal Tamás szerepvállalása kellett a kedd esti eredményhez. Tudtam, hogy nehéz lesz, de bíztam a Fradi kontrajátékában, és megérdemelte a továbbjutást: négy bajnokot kiejteni nagyszerű teljesítmény. Nemrég köszöntöttek bennünket a mi eredményünk huszonötödik évfordulóján, azt kívánom a magyar futballnak, hogy a mostani csapatot ne ünnepeljék majd huszonöt év múlva úgy, mint a miénket! Nem irigységből mondom ezt, a kívánságom ugyanis az, hogy legyen rendszeres a csoportkör, ne legyen annyira különleges, mint a mi egykori kvalifikációnk. A körülmények adva vannak, a háttér stabil, a BL bravúr, de az El-csoportkör elérhető, remélem, lép előre annyit a magyar futball, hogy nem kell ilyen kiugró sikerre újra ennyi időt várnunk” – mondta bizakodva Kuntics.

Lisztes Krisztián, a 25 évvel ezelőtti csapat egyik legmeghatározóbb játékosa már tűkön ülve várja a csütörtök délutáni sorsolást.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra. Ami különösen örömteli, hogy nem véletlen, kifutott eredményről van szó, a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutás tervszerű, tudatos építkezés eredménye. Ez azonban egy folyamatnak az állomása, itt még nincs megállás, fokról fokra lett egyre erősebb a Fradi. Ne feledjük el, egyre jobb játékosokat szerződtetett, így versenyhelyzet alakult ki a posztokon, ha valaki megsérült vagy eltiltották, megfelelő helyettes léphetett pályára a helyén. Szenzációs, amit a klub elért, várom a csütörtöki sorsolást. A svájci Grasshoppers ugyan nem kvalifikálta magát, a Real Madrid és az Ajax azonban még lehet a zöld-fehérek ellenfele, huszonöt éve óriási élmény volt ellenük játszani – és bizonyára most is az lenne.”

Nyilas Elek, az 1995-ben BL-csoportkörös FTC középpályása bízik benne, hogy lehetnek majd nézők a csoportmeccseken.
     

„Természetesen néztem a meccset, szurkoltam, és örültem. Sokat kellett várni, remélem, a következő alkalom nem 2045-ben lesz. A Moldénél jobbnak éreztem a Fradit, megérdemelte a továbbjutást. A csapat kihasználta, hogy egy meccs döntött korábban, mert ki tudja, hogyan alakulnak a dolgok, ha a Celtic vagy a Dinamo ellen van visszavágó is – ennyi szerencse kell a sikerhez, mert azt gondolom, a norvég csapatnál erősebb volt a skót és a horvát is. Máig nem felejtettem el, micsoda erőt tudott adni a telt házas stadion, a közönség buzdítása, támogatása. Már ahogy odaértünk a busszal, hatalmas tömeg volt a stadion körül, bent már megteltek a szektorok, amikor még át sem öltöztünk, a hangulat, a várakozás, ez mind felerősítette az élményt, és nagyon bánnám, ha erről lemaradnának a futballisták. A nézőknek is nagy élmény lenne, mondjuk, a Barcelonát, a Real Madridot, a Liverpoolt látni élőben, átéltem, mekkora élmény a Fradi-közönség előtt játszani a Real vagy az Ajax ellen, és vastapsot kapni – az eredménytől függetlenül. Az élmény miatt reménykedem, lehetnek majd nézők a csoportmeccseken.”

Vincze Ottó, az Ferencváros legendás középpályása    nagyon szeretné, ha megragadna az elitben a csapat.

„Több hegyet kellett megmásznia a csapatnak, míg felért a csúcsra – ez fantasztikus! Az elmúlt két évben látványos fejlődés ment végbe, nemcsak itthon, hanem nemzetközi mérkőzések sorozatán tudott veretlen maradni a Fradi. Mentálisan, fizikailag rendben vannak a játékosok, látszik, mennyire tudatos, megszervezett a játék, megérdemelt sikert ért el a klub. Ami a nagy kihívás, hogy ezt a szintet ha tartani nem is lehet, de megközelíteni újra és újra jó lenne, nyilván ez a terv, de úgy gondolom, a Ferencváros kedd este megérkezett az európai elitbe. Nem könnyű itt megragadni, de ha az elmúlt időszak fejlődését látjuk, nem is lehetetlen. Azt gondolom, a Fradi történetében valami véget ért – és új szakasz kezdődik ezzel a BL-csoportkörrel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik