BACSKAI JÁNOS
BORBOLA BENCE
2020.08.19 18:45 Frissítve: 2020.08.20 09:09

Ferencváros: a Djurgarden kipipálva, de most jön a neheze!

Továbbjutott a magyar bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójában a svéd Djurgarden ellen, köszönhetően Tokmac Nguen két góljának (2–0). A Fradira a következő fordulóban a skót bajnok, a Celtic vár, ráadásul Glasgow-ban.

Az első félidőben előnybe került a Fradi (Fotó: Török Attila)

 

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ferencváros–Djurgarden (svéd) 2–0
(1–0)
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: San (svájci)
FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Haratin, Somália – Uzuni (Varga R., 84.), Isael (Laiduni, 75.), Nguen (Skvarka, 63.) – Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
DJURGARDEN: Bratveit – Une-Larsson, Nyholm, Berg – Witry, Ulvestad, Kalström, Augustinsson – Banda (Holmberg, 18.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Edwards (Radetinac, 75.). Vezetőedző: Kim Bergstrand és Thomas Lagerlöf
Gólszerző: Nguen (33., 62.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ahol normál esetben rendőrök tucatjai posztoltak volna, ott most csend és nyugalom honolt... A Groupama Aréna környékén a parkolóhelyekért versenyző ideges sofőrök helyett kényelmesen forgolódó autósok tekergették a kormányt, felesleges volt sietni, a zárt kapus mérkőzésre egyetlen drukker sem tehette be a lábát. A lelátókra visszakerültek a korábban kihelyezett – ferencvárosi drukkerek arcképeivel ellátott – műanyag bábuk, a bevonuláskor a hangfalakból pedig felharsant a zöld-fehér induló.

Amint a játékosok aztán összeölelkezve biztatták egymást a kezdés előtti pillanatokban, a stadionban síri csend volt, így odafent a sajtóhelyen is jól lehetett hallani, amint Dibusz Dénes csapatkapitány angolul üvölt a kör közepén, így motiválva a többieket. Szerhij Rebrov némi meglepetésre a brazil Somáliát és az albán Myrto Uzunit is a kezdőcsapatba jelölte, a nyári igazolások közül pedig Adnan Kovacevic is helyet kapott a védelem tengelyében, hosszú távon ő lehet a megoldás Miha Blazic balján.

Hamar kirajzolódott, a Djurgarden bekkelni érkezett a magyar fővárosba. A vendégek az első félidőben alig jöttek át a Fradi térfelére, öt védővel és az eléjük visszazáró középpályásokkal szállták meg a kapujuk előterét. Nem is találta a fogást a svéd bajnokon a Ferencváros, ám a zöld-fehérek türelmesen járatták a labdát, és keresték a megoldást a védekező taktika ellen. Meg is találták: átlövésből szerezték meg a vezetést. Tokmac Nguen 24 méterről lőtte ki a jobb alsót – mesteri találat volt. A Ferencváros azzal zavarta meg a Djurgarden játékosait, amire előzetesen készült, a labdavesztés után azonnal visszatámadták a vendégeket, a svéd gépezetben pedig jött is az üzemzavar.

A fordulás után próbált stílust váltani az északi együttes, feladta az addigi defenzív játékát, amiből két dolog sülhetett ki: a vendégek odaszögezik kapujukhoz a magyar bajnokot, vagy a fellazult védelem ellen a Ferencváros újabb gólt szerez.

Utóbbi történt, a zöld-fehérek kontratámadásból mattolták a svéd aranyérmest, Franck Boli remekül indította Tokmac Nguent, az irányító pedig duplázott, és térden csúszva ünnepelte az újabb találatát. A gól eldöntötte a továbbjutás kérdését, az északiak vezetőedzője, Kim Bergstrand is egykedvűen huppant le a helyére, alighanem ő is érezte, ezen a napon nincs bennük annyi, hogy a maguk javára fordítsák a találkozót. A Fradi a végén kiüthette volna ellenfelét – a csereként beszálló Michal Skvarka és Varga Roland is a kapuba találhatott volna –, ám a helyzetek kimaradtak. A szerdán látottak alapján a magyar bajnok egyértelműen jobb csapat a Djurgardennél, és megérdemelten jutott tovább. 2–0

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A második gól (Fotó: Török Attila)

 

2022.09.14 20:30:34

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Gulácsi, Orbán és Szoboszlai is végigjátszotta a mérkőzést, amelyet Valverde és Asensio gólja döntött el.

2022.09.14 17:38:08

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A 80. percig úgy tűnt, a BVB megtréfálja a Cityt, aztán előbb jött az egyenlítés, majd Haaland csodagólja.

2022.09.13 15:44:36

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A németek sokkal jobban gazdálkodtak a lehetőségeikkel, és ismét megverték a Barcelonát.

2022.09.13 15:51:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A végig fölényben játszó „vörösök" a 89. percben szerezték meg a győztes találatot.

2022.09.12 20:49:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ilyen meccsek még mindig különlegesek egy sportolónak.