R. P. 2021.07.20 22:39 Frissítve: 2021.07.20 22:55

BL: Alapvetően jó helyzetben vagyunk – Peter Stöger

Mint beszámoltunk róla, a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában a Ferencváros 2–0-ra legyőzte a litván Zalgirist az Üllői úton. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelte a mérkőzést.

Stöger elégedett volt az FTC játékával (Fotó: Árvai Károly)


„Mit is mondhatnék? Alapvetően jó helyzetben vagyunk ezzel a kettő-nullával a vilniusi visszavágó előtt, viszont nagyon sok helyzetünk kimaradt – mondta Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. – Az eredmény szebb lett volna, ha Uzuni belövi a büntetőt. A szünetben felhívtam a figyelmet a koncentrációra, és arról is beszéltünk, hogyan tehetnénk szert egy harmadik és egy negyedik gólra, ami benne is volt a játékban. Elégedett voltam a védekezéssel, két-három veszélyesebb pontrúgása volt az ellenfélnek. Sok dolgot jól csináltunk a mai meccsen, mindig lehet persze hová fejlődni, de alapvetően az a játék, hogy minél több helyzetünk legyen, jó irányba halad. A műfüves pályára is fel kell készülnünk a visszavágón, amelyen hasonló játékkal abszolút elégedett lennék.”

„Jó meccs volt, bár nem mi voltunk a főszereplők, nem így terveztük – értékelt Vlagyimir Cseburin, a Zalgiris vezetőedzője. – Kulcsfontosságú hibákat követtünk el. A labdarúgás a hibák játéka, aki hibázik, gólt kap. A második félidőben volt néhány helyzetünk, de ez még nem jelentette a teljes kontrollt a meccs fölött. Van még egy visszavágó, ott eldől, ki jut tovább. Van egy hetünk, elemezni fogjuk a játékot, kialakítjuk a megfelelő taktikát. Rá kell kényszeríteni az ellenfelünket a hibára, így fogjuk megtervezni a játékot a visszavágón.”

2021.09.15 21:27:14

Bajnokok Ligája KRASZNAI BENCE

Hiába birtokolták többet a labdát a franciák, a belgák veszélyesebben játszottak náluk.

2021.09.15 20:24:32

Bajnokok Ligája B. Á., H. Á.

Az angol csapat remek mérkőzésen múlta felül olasz ellenfelét • Az Atlético és a Porto nem bírt egymással.

2021.09.15 20:35:19

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Kihagyták ziccereiket az olaszok, Camavinga zseniális gólpasszt adott – a csoport élén azonban a Sheriff áll!

2021.09.15 12:31:19

Bajnokok Ligája BOROS MIKLÓS

„Az elnök bejött az öltözőbe, közénk dobott egy kézigránátot. Azt mondta: ha nem nyertek, a meccs után igazi lesz a gránát.”

2021.09.14 19:06:33

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Rosszul kezdődött a katalánok Messi utáni korszaka a BL-ben, a német csapat szerencsés gólokkal, de megérdemelten nyert.