NAGY ZSOLT, PUSZTAI VIOLA (BERN) 2021.08.17 15:23 Frissítve: 2021.08.17 23:53

BL: a Young Boys edzője szerint nem jelent előnyt a műfüves pálya

„Ha van egy olyan elmélet, amely szerint a műfű előnyt jelent nekünk, akkor a valódi fű hátrányba kellene, hogy hozzon minket” – reagált David Wagner, a Young Boys vezetőedzője arra a felvetésre, előnyt jelenthet-e a Young Boysnak, hogy műfüves pályán fogadja a Wankdorf Stadionban a Ferencvárost a Bajnokok Ligája rájátszásnak első mérkőzésén.     

 

David Wagner, a Young Boys vezetőedzője (Fotó: Árvai Károly)

 

David Wagner, a Young Boys vezetőedzője így vélekedett a Ferencváros elleni BL-rájátszás első mérkőzése előtt.

„Nagyon várjuk a Ferencváros elleni mérkőzést, a csapat jól felkészült rá. Örülünk, hogy hazai környezetben léphetünk pályára, a saját rajongóink előtt. Remek hangulatra számítok. Mennyire jelent előnyt nekünk, hogy műfüvön játszunk? Ha van egy olyan elmélet, amely szerint a műfű előnyt jelent nekünk, akkor a valódi fű hátrányba kellene, hogy hozzon minket. Én nem hiszek ebben. Lehetnek előnyei és hátrányai, de a mérkőzés és a párharc sorsa biztosan nem ezen múlik.”

Hozzátette, nincs esélyese a párharcnak, két jó csapatról van szó. A Ferencvárosnak is van BL-tapasztalata, tavaly remekül helytállt benne.

„Azt várom a magyaroktól, hogy kontrákra játsszanak és labdaszerzés után gyorsan menjenek át támadásba. A Bajnokok Ligája rájátszásában vagyunk, itt nincs helye a hibának, az jut a csoportkörbe, aki a két mérkőzésen top teljesítményre lesz képes.

Tokmac Nguen esetleges sérülésével kapcsolatban elmondta, nem foglalkozik a pletykákkal, a Ferencváros felállásából úgyis kiderül majd, hogy játszik-e. A saját teljesítményükkel foglalkoznak, és nagyon jól szeretnének játszani. A kezdőcsapat már megvan a fejében, de nem árulta el. 

Cédric Zesiger, a Young Boys hátvédje a következőket mondta.

„Nagyon várom a mérkőzést, mindenki motivált, úgy vélem, nagy csatára van kilátás. Nem hiszem, hogy előnyt jelentene vagy abban lenne az erőnk, hogy műfüvön játszunk. Persze, mi ezt megszoktuk, de elsősorban a felkészültségünkkel, a motiváltságunkkal akarunk eredményesek lenni a Ferencváros ellen a saját stadionunkban, a szurkolóink előtt. Remélem, minden úgy működik a mérkőzésen, ahogy azt az edzéseken gyakoroltuk. Mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot. 

 

Nézzen bele az FTC ellen készülő Young Boys keddi edzésébe!

 

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ

PLAYOFF
BAJNOKI ÁG

Salzburg (osztrák)–Bröndby (dán)
Young Boys (svájci)–FERENCVÁROS (magyar)
Malmö FF (svéd)–Ludogorec (bolgár)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Dinamo Zagreb (horvát)
NEM BAJNOKI ÁG
AS Monaco (francia)–Sahtar Doneck (ukrán)
Benfica (portugál)–PSV (holland)

2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.