BL: a szlovák sajtó szerint a Slovan elhallgattatta, bevette és meghódította Budapestet

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.21. 11:05
null
Egy kupacban a Slovan játékosai (Fotó: Árvai Károly)
A Slovan Bratislava elhallgattatta, bevette és meghódította Budapestet – írja a szlovák sajtó azt követően, hogy a pozsonyi labdarúgócsapat 2–1-re nyert idegenben az FTC ellen a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén.

„Égszínkék pokol Budapesten! A Slovan fordított, és kellemetlen pofont adott a Ferencvárosnak” – írja a sport.aktuality.sk című portál, amely „a Slovan bevette Budapestet” címmel képgalériát is közölt a Groupama Arénában lejátszott mérkőzésről.

A honlap idézi Guram Kasiát, a pozsonyi együttes egyenlítő gólját szerző grúz légióst. „Örülök, hogy góllal tudtam segíteni a csapatot. Ez a mi napunk volt, de hátravan még kilencven perc. Nem szeretnénk idő előtt ünnepelni. A hétvégén lesz egy bajnoki mérkőzésünk (otthon a Trencín ellen – a szerk.), aztán tisztességesen felkészülünk a Ferencváros elleni visszavágóra – nyilatkozta a 35 éves, 98-szoros válogatott középhátvéd, akit a meccset körülvevő atmoszféráról is kérdeztek. – Különleges volt a hangulat, nem ehhez szoktunk hozzá a hazai bajnokságban.”

„Infarktusközeli végjáték Budapesten: a Slovan nagyszerű fordítással meghódította a forró magyar földet” – olvasható a sportky.zoznam.sk beszámolójában. A portál nem megy el szó nélkül amellett, hogy a hazai szurkolók vulgáris üzeneteket küldtek Szlovákiának, illetve a második félidő kezdetekor pirotechnikai bemutatót tartottak.

El kell ismerni, Tigran Barszegjan gyönyörű gólt lőtt a hajrában (Fotó: Árvai Károly)
El kell ismerni, Tigran Barszegjan gyönyörű gólt lőtt a hajrában (Fotó: Árvai Károly)

A sportnet.sme.sk azt írja, „a Slovan meglepte Budapestet” azzal, hogy vert helyzetből felállva megnyerte az FTC elleni párharc első felvonását. A honlap megjegyzi, az első félidőben műanyag poharakkal megdobált örmény támadó, Tigran Barszegjan – aki a Transfermarkt adatai alapján 2.2 millió euróval a pozsonyi klub legértékesebb játékosa – „nemes bosszút állt a hajrában lőtt emlékezetes góljával”. Hozzáteszik, „mindkét szurkolótábor sértegette a másikat, de a legnagyobb félelmek nem igazolódtak be, a mérkőzés komolyabb atrocitások nélkül ért véget.”

„Nagy fordítás Budapesten! A Slovan elhallgattatta a Ferencvárost” – írja a sport.pravda.sk.

A párharc visszavágóját jövő szerdán (július 27.) 20.30 órától rendezik Pozsonyban.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–SLOVAN BRATISLAVA (szlovák) 1–2 (0–0)
Budapest,
Groupama Aréna, 20 459 néző. Vezette: Bengoetxea (spanyol)
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier, 72.), Zachariassen, Esiti – Nguen (Auzqui, 80.), Boli (Bassey, 72.), A. Traoré (Loncar, 57.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
SLOVAN: Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan (Agbo, 90+2.), Kucka (Holman, 90+3.), Kankava, Pauschek (Csavrics, 73.), Weiss (Csakvetadze, 73.) – Saponjics (E. Ramírez, 79.). Vezetőedző: Vladimír Weiss
Gólszerző: Zachariassen (70.), ill. Kasia (81.), Barszegjan (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VISSZAVÁGÓ
Július 27., szerda
20.30:
Slovan Bratislava (szlovák)–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik