BL: 60 percig tartott a sakkjátszma Kijevben – ukrán lapszemle

Vágólapra másolva!
2020.12.09. 09:11
null
Rebrov (balra) és Lucescu csatáját ezúttal utóbbi nyerte (Fotó: Török Attila)
A Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencvárost 1–0-ra legyőző Dinamo Kijev teljesítménye kapcsán az ukrán sajtóvélemények egyértelműen fogalmaznak: a mérkőzés eredménye volt a lényeg, a mutatott játék másodlagosnak tekinthető.

A legtöbb ukrán lap a mérkőzés tényszerű leírásával kezdi beszámolóját, elismerve, hogy az első félidőben a Ferencváros irányította a találkozó történéseit. A TSN írása szerint „óvatosan kezdtek a csapatok, tudván, hogy a tét az »Euro-tavasz,« ezért a szünetig alig alakítottak ki helyzeteket. A sakkjátszma a 60. percig tartott, s Popov gólja után a Dinamo nem engedte, hogy ellenfele veszélyeztesse Heorhij Buscsan kapuját.

A 112.ua rövid beszámolójában kiemeli a kijeviek hatékony és nyugodt védekezését, valamint, hogy a Ferencváros hátrányban sem tudta igazán megzavarni a hazaiak hátsó alakzatát.

Az rbc.ua híroldal a mérkőzésről szintén röviden számol be, azonban azt is hozzáteszi, hogy a Dinamo a 2007–08-as idény óta – amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt a Kijev – soha ilyen kevés pontot nem szerzett, mint a mostani négy egység.

A lapoknál jóval bővebben számolnak be a találkozóról a Dinamo szurkolói oldalai. Az 1927 című oldal gyors elemzésében rámutat: „az első félidőben a Ferencváros kezdeményezett, és ezzel a két csapat közötti legnagyobb különbség is világosan észrevehetővé vált. Mégpedig az, hogy a zöld-fehérek nem tudták a kijevi hibákat gólra, gólokra váltani.”

A dynamomania.com idézi Ihor Szurkiszt, a klub tulajdonosát, aki szerint a „meccset el kell felejteni, az eredmény volt a lényeg.” Ugyanakkor azt is megemlítik, hogy a tulaj a mérkőzés után ígéretet tett arra, hogy találkozik Mircea Lucescuval, hogy megbeszéljék, mely posztokon kell megerősíteni a csapatot.

G-CSOPORT
DINAMO KIJEV (ukrán)–FERENCVÁROS 1–0
(0–0)
Kijev,
Olimpiai Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Ekberg (svéd)
DINAMO KIJEV: Buscsan – Kedziora, Zabarnij, D. Popov, Mikolenko – Saparenko, Szidorcsuk (Andrijevszkij, 91.), Harmas (Sepeljev, 70.) – Cihankov (Lednev, 86.), Verbic (G. Rodrigues, 86.), C. De Pena (Szupriaha, 70.). Vezetőedző: Mircea Lucescu
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael, 74.), Somália – Uzuni (Baturina, 74.), Tokmac Nguen (F. Boli, 86.), Zubkov (Mak, 80.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: D. Popov (60.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) 0–3 (C. Ronaldo 13., 52. – mindkettőt 11-esből, McKennie 20.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Juventus65114–41015
2. Barcelona65116–51115
3. Dinamo Kijev61144–13–94
4. FERENCVÁROS6155–17–121

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik