Kettős magyar diadal az úszó Eb-n; Történelmi érem gyaloglásban

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 23:10
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Húsz percig sem tartott Nagy Zsoltnak a Guimaraes elleni Európa-konferencialiga-visszavágó. A Pancho Arénában rendezett, 0–0-ra végződő összecsapáson a felezővonal környékén a 19 esztendős védő, Miguel Magalhaes egy párharcot követően ráesett a felcsúti labdarúgó lábára, és a bal térdben a belső oldalszalag részlegesen elszakadt. Ez az orvosok szerint nagyjából három hónap kihagyást jelent, ám a Puskás Akadémia védője bízik benne, előbb visszatérhet a pályára. Négy esztendővel ezelőtt a Csákvár játékosaként már volt ilyen sérülése, akkor műteni kellett.
Húsz percig sem tartott Nagy Zsoltnak a Guimaraes elleni Európa-konferencialiga-visszavágó.
A Pancho Arénában rendezett, 0–0-ra végződő összecsapáson a felezővonal környékén a 19 esztendős védő, Miguel Magalhaes egy párharcot követően ráesett a felcsúti labdarúgó lábára, és a bal térdben a belső oldalszalag részlegesen elszakadt. Ez az orvosok szerint nagyjából három hónap kihagyást jelent, ám a Puskás Akadémia védője bízik benne, előbb visszatérhet a pályára. Négy esztendővel ezelőtt a Csákvár játékosaként már volt ilyen sérülése, akkor műteni kellett.

2020 novemberében, 17 évesen mutatkozott be az NB I-ben Kerezsi Zalán. A Bp. Honvéd 19 éves futballistája a Paksi FC ellen élete első NB I-es gólját jegyezte, ráadásul szenzációs lövés után: szöglet után tizenhét méterről a bal oldali kapufa segítségével talált be a kapuba. Igaz, a hajrában a vendégek épp az ő hibájából egyenlítettek: Sajbán Mátét buktatta, s a tizenegyesből Varga Barnabás betalált. Rosszul érezte magát emiatt, de Tam Courts vezetőedző elmondta neki a meccs után, hogy ebből is tanulnia kell. Kerezsi korábban a Vasasban nevelkedett, így számára még különlegesebb lesz a vasárnap esti Vasas–Honvéd bajnoki.

Kedden Opatijába utazott a vb-selejtező mérkőzésekre és a szeptemberi Európa-bajnokságra hangoló magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely csütörtökön Horvátország ellen vívja utolsó felkészülési találkozóját. Lapunknak Vojvoda Dávid adott interjút, elmondta: amióta a válogatott tagja, támadásban most van a legsokoldalúbb csapatunk. A fiatalok – akik az öt évvel ezelőtti Eb-n még nem voltak ott – beértek, Hanga Ádám visszatért, mindenkinek sokkal több a tapasztalata. Hetven-nyolcvan pontot bárki ellen tud dobni az együttes, de a kulcs a védekezés lesz, mert olyan ellenfelekkel találkoznak a következő hetekben, melyek száz pont feletti termésre képesek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik