Atlétika, GyL: Blake 100-on, Bolt 200-on remekelt Lausanne-ban

Vágólapra másolva!
2012.08.24. 01:22
Címkék
A jamaicaiak két világklasszis sprintere közül a világbajnok Yohan Blake 100 méteren, míg az immár hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt 200 méteren győzött remek idővel a svájci Lausanne-ban csütörtökön rendezett atlétikai Gyémánt Liga-viadalon.

Bolt a hosszabbik sprinttávon 19.58 másodperccel diadalmaskodott, míg Blake a rövidebbiken egyéni csúcsot ért el 9.69 másodperces idejével, igaz még ez is lassabb 6 századdal Bolt londoni győztes eredményénél. Bolt sikere rendkívül fölényes volt, riválisai mind 20 másodperc felett értek célba, Blake szintén magabiztosan nyert az amerikai Tyson Gayt megelőzve.

A 110 méteres gátfutásban kiugrott, ezért kizárták London ötkarikás bajnokát, az amerikai Aries Merrittet, így a játékokon mögötte ezüstérmes honfitársa, a hétfőn Budapesten győztes Jason Richardson győzött 13.08 másodperccel.

Az egyik legizgalmasabb versenyt a női 100 méter hozta, ugyanis a Londonban ezüstérmes amerikai Carmelita Jeter és az olimpián őt legyőző jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce egyaránt 10,86 másodperc alatt ért célba, a célfotó alapján ezúttal előbbi nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik