Videó: 10 mp, ami mindent elmond arról, milyen játékos volt Rooney

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 16:06
Mint arról beszámoltunk, Wayne Rooney 35 évesen úgy döntött, eljött a visszavonulás ideje, és innentől már csak edzői feladataira koncentrál a Derby County együttesénél. Sokféleképpen meg lehet emlékezni a legendás angol csatár pályafutásáról, most a legőrültebb jelenetet választottuk…

Az év 2008, méghozzá november elseje, a Premier League-ben pedig Manchester United–Hull City mérkőzést rendeztek. a Premier League-ben pedig Manchester United–Hull City mérkőzést rendeztek.

A találkozó teljesen egyértelmű esélyese a United volt, amelynél a bajnoki címet szerették volna megszerezni, míg a Halmosi Pétert is a keretében tudó Hull Citynél inkább a kiesés elkerülése volt a cél.

A meccs jól is indult a hazaiak számára, és a félidőben már 3–1-re vezettek a „vörös ördögök”. A második játékrészben azonban Nemanja Vidics találata után megtáltosodott a Hull, és a 69., majd a 82. percben is betaláltak, így 4–3-ra szépítve, és esélyt szerezve akár a döntetlenre.

A 84. percben azonban jött Wayne Rooney…

Ekkor ugyanis játékvezetői labdával folytatódott a találkozó, és az egyik oldalon Rooney, a másikon pedig George Boateng állt.

Maradjunk annyiban, az alábbi jelenet után már nem voltak olyan lelkesek a Hull játékosai.

A minden elveszített labdáért akár az életét (vagy az ellenfél életét) adó Rooney megúszta egy sárgával, viszont talán a Hull teljes keretére ráijesztett, és maradt a 4–3-as United-vezetés végeredménynek is.

Abban az idényben bajnokok is lettek a manchesteriek, az angol támadó pedig 20 góllal és 13 assziszttal zárt. És 10 sárga lappal…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik