MTI 2020.07.09 13:12 Frissítve: 2020.07.12 09:55

Tottenham: Mourinho Dier eltiltása miatt háborog

José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője nem ért egyet az angol Labdarúgó-szövetség (FA) szerdai ítéletével, hogy négymeccses eltiltással és bírsággal sújtotta Eric Diert.

Eric Dier a Norwich-meccs után került konfliktusba egy szurkolóval (Fotó: AFP)


Az angol válogatott játékos csapata márciusi FA-kupa-mérkőzése után összetűzésbe keveredett egy szurkolóval azt követően, hogy a londoni együttes tizenegyesekkel búcsúzott a Norwich Cityvel szemben a sorozat nyolcaddöntőjében. A videofelvételeken az látszott, hogy a lefújás után a hazai futballista a széksorokon átküzdve magát dühödten felmászott egy drukkerhez. Végül a biztonságiaknak és a nézőknek kellett őt megfékezniük. Dier azonnali hatállyal négy mérkőzésre szóló eltiltást, valamint figyelmeztetést kapott, és 40 ezer fontot is be kell fizetnie.

A portugál szakvezető szerint a döntéshozók nem a labdarúgást védik határozataikkal.

„Nincsenek tisztában a részletekkel, márpedig nagyon-nagyon nehéz úgy irányítani valamit, ha az embernek fogalma sincs arról a világról, amelyet vezetnie kell”
– fogalmazott Mourinho.

Hogy mi hangzott el a felek között, arról ellentmondásos hírek láttak napvilágot. Dier bevallása szerint csupán az öccsét szerette volna megvédeni, aki szóváltásba keveredett egy drukkerrel. Az FA közlése szerint Dier elismerte, hogy helytelenül viselkedett, de azt nem, hogy a fellépése fenyegető lett volna.

Mourinho szerint a szurkoló bocsánatot kért a játékostól. Egyúttal leszögezte: nagyon szeretné, hogy a nézők visszatérjenek a stadionokba.

„Minden drukkert visszavárok, kifejezetten ezt a szurkolót is, hogy találkozzon a játékosokkal, elnézést kérjen, és hogy megértse: azért, mert jól fizetettek vagyunk, még nem vagyunk robotok”
– fejtette ki.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.

2021.09.01 16:57:58

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Van a Premier League, és van a többi liga: C. Ronaldo, Varane, Sancho és R. Lukaku megszerzése csak a jéghegy csúcsa.

2021.08.31 12:35:11

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az idei Eb-döntő első gólját szerző játékos kettős lábtörését és José Mourinho terrorját is túlélte.