Televízió: eldőlt, mely csatornák veszik át a PL-meccseket a Digi Sporttól

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 11:03
null
Az angol bajnokság előző kiírása a Manchester City sikerével zárult (Fotó: Getty Images)
Augusztustól a Network4 sportcsatornái (Aréna4, Aréna4+, Match4) közvetítik az angol Premier League több várva várt összecsapását, valamint a francia bajnokság, a Ligue 1 legizgalmasabb mérkőzéseit – olvasható a csatorna sajtóközleményében.

 

Magyarország legújabb sporttelevíziója, a Network4 csoporthoz tartozó Match4 augusztus 5-én indítja el adását. A Match4 és testvércsatornája, az Aréna4 heti két-három mérkőzést közvetít élőben a világ legnézettebb bajnokságából, a Premier League-ből. A bemutatkozó hétvégén műsorra kerül például az Arsenal–Crystal Palace nyitó meccs, valamint a Newcastle United és a Manchester United bajnoki startja is.

A hétvégi találkozók többsége a Match4-en kerül képernyőre, a fordulók hétfő esti összecsapásait pedig az Aréna4-en láthatják az angol foci rajongói. A fordulókat a Digi Sportról a Match4-re költöző, Háromoroszlán című beharangozó műsor vezeti fel, aminek ismét a korábbi műsorvezetője, Monoki Lehel lesz a házigazdája, csakúgy, mint a fordulókat lezáró összefoglalóknak.

A Match4 közvetíti a francia bajnokság, a Ligue 1 kiemelt mérkőzéseit is, hétvégenként négy-öt találkozót láthatnak a nézők.

A Match4 augusztus 5-től a Digi és az Invitel kínálatában szerepel, és folyamatos tárgyalások zajlanak a többi szolgáltatóval is. Az új csatorna a futballmeccsek mellett hamarosan további sportágakkal is bővíti kínálatát. A Network4 sportcsatornái sugározzák a Bundesliga mérkőzéseit is.

MÉG TÖBB ANGOL BAJNOKI A SPÍLER TV-N

Augusztustól még több angol bajnoki mérkőzést láthatnak a Spíler Tv nézői – olvasható a Tv2 Csoport hivatalos honlapján.

A cégcsoport 2016 óta rendelkezik a világ legerősebb nemzeti labdarúgó-bajnoksága, a Premier League közvetítési jogaival, és büszke arra, hogy a mostani megállapodásnak köszönhetően még több élő meccset közvetít majd a Spíler csatornákon és a TV2 Play Prémium digitális platformon a magyar nézőknek.

„Sportcsatornáink programkínálatának megerősítésével az a célunk, hogy a Spíler csatornák a magyar sport-televíziózás kihagyhatatlan szereplői legyenek. A Nemzetek Ligája, a magyar válogatott mérkőzései, a spanyol és az angol bajnokság mind olyan értékes sportjogok, amik leültetik a képernyők elé a sportrajongókat. A Digi sportcsatornák megszűnésével kerestük azt a lehetséges új partnert, akivel összefogva még inkább ki tudjuk szolgálni a nézői igényeket. A Network4 csoporttal együttműködve büszkén mondhatom, hogy a magyar focirajongók mostantól még több angol bajnoki mérkőzést láthatnak az új megállapodásnak köszönhetően” – nyilatkozta Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

A szombati napokon mindhárom meccssávból egy-egy mérkőzést, a vasárnapi kínálatból pedig minimum egy találkozót hétről hétre a Spíleren láthatnak majd a nézők. A közvetítésszám növekedése mellett folytatódnak a már jól ismert háttérműsorok, a Britannia, amiben a szakértők és meghívott vendégeik vezetik fel a hétvégi fordulót. Továbbra is látható a Made in England, a stúdiós gólösszefoglaló magazinműsor, amelyben a drukkerek elsőként láthatják majd az aktuális forduló összes gólját. A TV2 Play Prémium platformon elérhető, televíziós előfizetéshez kötött Spíler Extrán minden közvetítés és háttérműsor visszanézhető lesz és akár több találkozó párhuzamosan követhető, hogy az igazi fanatikusok semmiről se maradjanak le!

A Premier League házigazdája, Baumstark Tibor mellett Bognár Domokos is köszönti majd a nézőket a szezon során, míg a mérkőzéseket a már jól ismert kommentátorpáros, Somos Ákos és Márkus Ádám közvetíti majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik