Nemzetisport.hu 2009.09.08 19:09 Frissítve: 2015.01.04 01:35

Richardson lenne a legjobb szabadrúgáslövő?

A Sky Sports felkérésére a labdarúgópályákon előforduló fizikai jelenségek specialistája, Dr. Ken Bray munkatársaival együtt elemezte a Premier League és a Championship összes szabadrúgáslövőjét, és ötös listát állított össze a legtökéletesebb technikájú játékosokról.

 

Richardson betalál az
Richardson betalál az "ősellenség" Newcastle-nek (Fotó: Action Images)

A végeredmény meglepő: a tudós a sunderlandi Kieran Richardsont tartja a legveszélyesebbnek.

A bathi egyetemen tanító Bray szerint a kitűnő bal lábbal megáldott Richardson Cristiano Ronaldo elhíresült technikájához hasonlóan rúgja meg a labdát, iszonyatos sebességgel, vállmagasságban.

RICHARDSON A NEWCASTLE ELLEN
 

„Gyakorlatilag nincs is pörgés a labdában az utolsó pillanatokig, akkor viszont a labda teljesen váratlanul jobbra csapódik, ha a kapus szempontjából nézzük a szituációt. Ha tökéletesíti a technikáját, méltó utódja lehet Ronaldónak, retteghetnek a kapusok a szabadrúgásaitól" - írta a tudós.

A második helyre Bray a Burnley csatárát, Robbie Blake-et tette, a támadó rúgótechnikájának tökéletessége miatt.

„Minden, edzőknek írt könyvbe be kellene tenni segédanyagnak a Preston elleni gólját, ennyire tökéletesen kevesen csavarják meg a labdát" - vélekedett.

BLAKE A PRESTONNAK
 

 A harmadik pozíciót Bray tanulmányában a Liverpool légiósa, Fábio Aurélio kapta, a negyedikre pedig csapattársa, Steven Gerrard került. A Mersey-partiak kapitánya az elemzés szerint rendkívüli erővel és általában nagyon precízen találja el a labdát, ráadásul teljesen váratlanul is rá tudja zúdítani a lövéseket. Persze váratlan megoldásokért Aurélio sem megy a szomszédba - lásd a mellékelt példát.

FÁBIO AURÉLIO SZEMTELENKEDIK...
 
...GERRARD VISZONT ZÚZ

 

A Top 5 ötödik helyére Didier Drogbát rakta a tudós, akinek persze elég erős a konkurenciája a Chelsea-nél - Frank Lamparddal és Michael Ballackkal kell „megküzdenie" az állított labdás szituációknál. Ha odaengedik, akkor – mint az alábbi, Hull elleni gólja is mutatja – azért sokszor kíméletlennek mutatkozik.

DROGBA-BOMBA A HULLNAK
 
AZ NSO AJÁNLJA
 SPORTLEGEK: A legnagyobb szabadrúgáslövők

 

2021.07.13 15:29:35

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 ...Griezmann és két fiatal tehetség a Barcelonából? Közben a citys megfigyelők kifogták Dél-Amerikát.

2021.07.05 11:10:13

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 Arteta a wengeri úton, az elképesztő melléfogások után közel 300 millió euróból erősíthet az Arsenal.

2021.05.29 09:27:21

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

A Manchester City 2016-ban 2 millió eurót fizetett érte, jelenlegi értékét 25 millió euróra becsülik.

2021.05.23 16:52:51

Angol labdarúgás B. Á., CS. M.

Bár Thomas Tuchel csapata kikapott, a nagyot hajrázó Tottenham kisegítette a városi riválist.

2021.05.18 20:49:27

Angol labdarúgás K. T. I.

Kovacic bakija a hajrára visszahozta a meccsbe a vendégeket, ám Ayoze Pérez a 90. percben nem tudta gólra váltani a meccslabdát.