PL: Tuchel lett a hónap menedzsere; Lameláé a legszebb gól – videó

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 22:13
null
Thomas Tuchel munkájának köszönhetően feljavult a Chelsea játéka (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) a Chelsea menedzserét, Thomas Tuchelt választották meg március legjobb trénerének, Kelechi Iheanacho lett a legjobb játékos, míg Erik Lamela fantasztikus gólja lett a hónap legszebb találata – közölte a premierleague.com.

 

Thomas Tuchelt Frank Lampard menesztése után, január végén nevezték ki a Chelsea élére, s a német szakember keze alatt a csapat megtáltosodott: a Bajnokok Ligájában a spanyol listavezető Atlético Madridot ütötte ki a legjobb 16 között, míg a Premier League-ben a londoni „kékek” a negyedik helyre léptek fel. A jó eredmények ismeretében nem meglepő, hogy Tuchelt választották meg a hónap menedzserének.


Március legjobb játékosa a Leicester City támadója, Kelechi Iheanacho lett, aki a bajnokságban három mérkőzésen öt gólt szerzett a magunk mögött hagyott hónapban. 2019 októbere óta az első olyan játékos, aki a „rókák” közül került ki, ráadásul ő lett a negyedik nigériai futballista, aki ezt a díjat elnyerte.


A legszebb gólért járó elismerést a Tottenham Hotspur középpályása, Erik Lamela zsebelte be, aki sokáig emlékezetes gólt szerzett az Arsenal elleni észak-londoni derbin. Öröme azonban nem lehet felhőtlen, hiszen azt a meccset csapata idegenben 2–1-re elbukta, ráadásul őt a találkozón kiállították.

„Néha az edzésen így rúgom meg a labdát, de nem igazán gyakorlom. Már kiskorom óta szoktam így lőni, szóval nekem ez normális” – árulta el góljáról a Spurs középpályása.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik